Αντιφασιστική δράση με κορύφωση μεγάλη συναυλία στις 8/11 στο Σπόρτινγκ.


To Σάββατο 8 Νοέμβρη παραμονή της παγκόσμιας μέρας κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την Νύχτα των Κρυστάλλων και το πογκρόμ των Ναζί κατά των Εβραίων στην Γερμανία το 1938, θα είναι μια πανευρωπαϊκή μέρα αντιφασιστικής δράσης. Αυτό αποφασίστηκε στην πανευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση 32 συλλογικοτήτων από 20 χώρες στην Αθήνα στην Σχολή Καλών Τεχνών στις 11-13/4/2014.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, παρουσίασε τις συντονισμένες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014.
Παραβρέθηκαν και μίλησαν μεταξύ άλλων οι: Θανάσης Κούρκουλας, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Γιώργος Λυγουριώτης, ΑntinaziZone–YRE, Σεραφείμ Σεφεριάδης, πανεπιστημιακός, Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος, Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ, Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Μάνια Μπαρσέφσκι, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γαρίδη, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.
Στην Αθήνα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων σε σχολεία και γειτονιές που θα περιλαμβάνουν τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχει ψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή (Κολωνός, Νίκαια-Πέραμα κοκ).

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Νοέμβρη με μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία.

Οι Justin Sullivan και Dean White από τους New Model Army, μαζί με τους BAiLdSA και τους One hour before the trip.

Κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ, Ηλία Ζερβού 89 & Σαρανταπόρου (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος)
Είσοδος ενίσχυσης: 5 ευρώ.