Μια όμορφη βραδιά μνήμης, στην Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς








 Μια πολύ όμορφη βραδιά απολαύσαμε, όσοι τελικά μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε, (λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και μέτρων για τον covid-19 ), στον ιστορικό χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, τιμώντας έτσι την μνήμη των νεκρών και τους αγώνες του Κοκκινιώτικου λαού ενάντια στις ναζιστικές ορδές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. 

Μια λιτή, σεμνή , ποιοτική εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Νίκαιας, γεμάτη από μελωδίες, στίχους, και τραγούδια αγαπημένα, που με μια αξιοθαύμαστη ισορροπία έδωσαν τον δέοντα τόνο και παλμό, συνδέοντας με συγκίνηση τις μνήμες,τον χώρο και τον χρόνο. 

Η εικαστική παρέμβασή του Δημήτρη Αστερίου "έδεσε" πολύ όμορφα όλα τα κομμάτια της εκδήλωσης, και μας μετέφερε νοερά στο κλίμα της 17 Αυγούστου 1944, με τα πρόσωπα και τις μορφές των πεσόντων να κυριαρχούν στο χώρο της Μάντρας. Ο Χρήστος Μουστάκας και ο Τραγουδόσαυρος (Σπύρος Παπαδόπουλος), με την άρτια συνοδεία του πιανίστα Μάρκου Κώτσια, έφτασαν με την ερμηνεία τους σε υψηλές ποιοτικές κλίμακες, χαρίζοντας μας αυτή την απολαυστική βραδιά.