ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΞΙΓΚΛΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΝΤΡΑ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Τον περασμένο Μάιο η διοίκηση του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά στον Πειραιά ανέγειρε ένα στέγαστρο από σιδηροδοκούς και πλεξιγκλάς στον κοινόχρηστο χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, όπισθεν του ναού.

Χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων.

Χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις εγκρίσεις που προβλέπει ο νόμος.

Στις 30 Ιουνίου η Υπηρεσία Δόμησης έκρινε πως το στέγαστρο είναι αυθαίρετο και ανεγέρθη παράνομα (έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου 30/6/2020) .

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ;

Εδώ και πολλές δεκαετίες, τα δέντρα στον κοινόχρηστο χώρο όπισθεν του ναού λιγοστεύουν. Από τους τρεις μεγάλους ευκάλυπτους που υπήρχαν παλιά, έχει απομείνει μόνο ένας. Στην λίθινη περίφραξη προστέθηκαν σίδερα και συρματόπλεγμα. Το τσιμέντο έγινε περισσότερο.

Το 2005 η τότε διοίκηση του Ναού προσπάθησε να περάσει σχέδιο για την ανέγερση τριώροφου κτιρίου στον κοινόχρηστο χώρο. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από κινητοποίηση των κατοίκων, τη σταμάτησε.

Το 2019 το κυκλικό παρτέρι με δέντρα που υπήρχε στο χώρο καλύφθηκε με τσιμέντο.Τα δέντρα εκριζώθηκαν. Στη θέση τους ανεγέρθηκε ένα αυθαίρετο στέγαστρο από σίδερο και πλεξιγκλάς που καταστρατηγεί τον ανοιχτό χώρο και προσβάλλει την αισθητική ακεραιότητα του ναού.


 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ
Την κατεδάφιση του αυθαίρετου στεγάστρου, όπως ορίζει η έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου, χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα
Την αποκατάσταση και αποφασιστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου του χώρου με φύτευση ψηλών δέντρων με πλούσιο φύλλωμα που θα προσφέρουν πραγματική δροσιά, σκιά και οξυγόνο
Απόδοση του χώρου στη γειτονιά και φύλαξή του με ευθύνη του Δήμου
ΟΧΙ στο αυθαίρετο στέγαστρο

ΟΧΙ στις σιδερένιες κατασκευές και το πλεξιγκλας

ΟΧΙ στο τσιμέντο

ΝΑΙ στο πράσινο

www.klemmenoparko.org