Ψυχή βαθιά! Από την γνωστή στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ιατρό 'Ολγα Κοσμοπούλου .

Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, αγαπημένοι/ες μου ασθενείς.
Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη. Μερικά που θέλω να σας πω:
1. μην παθαίνετε πανικό με το παραμικρό
2. μην μας τηλεφωνείτε το ερχόμενο διάστημα, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
3. Ξεκινάμε για μια μεγάλη μάχη, με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας διαλυμένο και τους Υγειονομικούς εξουθενωμένους. Φταίνε ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
4. Οι παράσιτοι της εξουσίας και οι κλινικά ηλίθιοι που μας κυβερνούν, αποδεικνύουν καθημερινά την δραματική τους ανεπάρκεια, αλλά δεν θα ασχοληθούμε τώρα μαζί τους
5. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους
6. Φοιτητές και φοιτήτριες Ιατρικής και Νοσηλευτικής, νέοι γιατροί και νοσηλευτές/τριες, να διαβάζετε πολύ και να μη φύγετε από τη χώρα. Ο απλός καθημερινός άνθρωπος μόνο εσάς θα έχει στο μέλλον.
7. Ονειρεύομαι μια μεγάλη διαδήλωση με απαίτηση για πλήρη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους κατοίκους της χώρας. Ονειρεύομαι υγειονομικούς με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές. Ονειρεύομαι μεγάλα, ευάερα και ευήλια νοσοκομεία και σχολεία. Ονειρεύομαι κατάληψη των υπουργείων τους μέχρι να γίνουν αυτά τα αιτήματα πράξη. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΟΡΓΑΝΩΘΕΊΤΕ!
8. Να προσέχετε τα παιδιά. Να τα μαθαίνετε να διαβάζουν βιβλία και να είναι υπερήφανα.
9. Έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη! Κόκκινη από ζωή και χαρά, από ιστορική ανάγκη!
Τέλος, όλοι και όλες εμείς, θα μπούμε, για άλλη μια φορά, στον πόλεμο τοξότες, όχι επειδή μας διατάζουν ή μας το ζητούν. Επειδή σεβόμαστε βαθιά την αξία της ανθρώπινης ζωής. Επειδή αγαπάμε βαθιά τους πάσχοντες συνανθρώπους. Επειδή μισούμε βαθιά τους παράσιτους και τους τεχνικούς της εξουσίας!
Συνάδελφοι αγαπημένοι και αγαπημένες, ελπίζω να είμαστε όλοι και όλες καλά όταν τελειώσει αυτή η πανδημία. 
Ψηλά το κεφάλι! Ψυχή βαθιά!