Περικλής Μεράκος: "Ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από την φωτογραφία".


Είναι εντυπωσιακό ότι κάθε φωτογράφος που "σέβεται" τον εαυτό του και θέλει να ξεχωρίσει θεματικά,  επιλέγει να επισκεφθεί μια εξωτική χώρα, στην οποία είναι σίγουρο ότι κάθε τι που φωτογραφίζεις "διαφέρει" από τις εικόνες που συναντάς στον "δικό" σου τόπο, είτε αυτό είναι άνθρωποι, είτε τοπίο, είτε τρόπος ζωής, είτε τα χρώματα και το είδος της φύσης που κυριαρχεί στον χώρο.


Γίνονται έτσι οι "μεταφορείς" των εικόνων αυτών στους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα ιδίοις όμμασι να τις έχουν, αλλά και κοινωνοί ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων  κοινωνικών ομάδων, που δύσκολα έρχονται στο φως της δημοσιότητας διαφορετικά.


Φυσικά το ίδιο θα έκανα και εγώ (αν είχα την οικονομική δυνατότητα) γιατί πιστεύω πως η διαρκής αναζήτηση, εξερεύνηση, ανακάλυψη νέων εμπειριών και νέων πεδίων δράσης, είναι εκ των ων ουκ άνευ για έναν δημιουργικό φωτογράφο.


Ο Περικλής Μεράκος σαν πρώτο σταθμό ενός τέτοιου ταξιδιού, επισκέφθηκε την Ινδία για 55 ημέρες σε μια προσπάθεια "Nα γνωρίσω τους εναπομείναντες αντιρρησίες της πολιτικής ορθότητας όλου του κόσμου.Να δω πετυχημένες ή αποτυχημένες προσπάθειες διαφοροποίησης από το “κανονικό”, που είτε γεννήθηκαν μετά από σκέψη, είτε ξεχάστηκαν στον χρόνο, είτε ήταν παράπλευρο αποτέλεσμα “κανονικών” δραστηριοτήτων" όπως λέει ο ίδιος.
Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η έκθεση «The Others» που είδαμε την οποία διοργανώνει και παρουσιάζει το Photologio.


Στις πολύ καλές και εντυπωσιακές εικόνες του, βλέπουμε τη σχέση της θρησκείας με την κοινωνία, τη σχέση των ανθρώπων με την υπόλοιπη φύση και τις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις, με κυρίαρχη την συγκλονιστική  φωτογραφία της κακοποιημένης από τον σύζυγο της γυναίκας!


Πληροφορίες για την έκθεση:
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 10.11. 2019
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο, καθημερινά 10.00 π.μ. – 9.00 μ.μ. | Κυριακή: 11.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.

Χώρος έκθεσης: Αthens Heart Mall (αίθουσα C-10, 2ο επίπεδο): Πειραιώς 180, Αθήνα.