ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ- ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!



Με τον τόνο να τον δίνουν τα παιδιά, οι μικροί μαθητές του Κερατσινίου- Δραπετσώνας που τις τελευταίες ημέρες ξανά βιώνουν μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής περιβάλλον "Σοβέζο" από τη ρύπανση των βιομηχανιών που λειτουργούν στη περιοχή, κορυφώθηκαν χθες οι τριήμερες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με την μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στις εγκαταστάσεις της OilOne.
Δεν είναι η πρώτη φορά, και δεν θα είναι και η τελευταία, που οι κάτοικοι κινητοποιούνται, αντιδρούν και απαιτούν μια άλλη πολιτική  για την περιοχή, χωρίς ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες με ελεύθερους χώρους πρασίνου, με ελεύθερη  πρόσβαση σε όλους. Η συνέχεια των αγώνων και διεκδικήσεων ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ  για να απομακρυνθούν οριστικά οι εγκαταστάσεις της Oilone, το εργοστάσιο της Lafarge, οι δεξαμενές των ΕΛΠΕ. Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν σήμερα οι πολίτες, χθες και προχθές οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς! Αυτό είναι και το μήνυμα του Δήμαρχου Χρήστου Βρεττάκου: "Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα, απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της διαπλοκής. Σας θέλουμε όλους εκεί, γιατί μπορούμε, γιατί το έχουμε αποδείξει, το έχουμε κάνει έργο, γιατί ο χώρος της Ανάπλασης ανήκει στο λαό και όχι στα συμφέροντα των εταιριών".
 Στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες πολίτες  με τα παιδιά τους, έδωσαν βροντερό παρόν παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, της δημοτικής αρχής , του Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη,  συλλόγων εκπαιδευτικών, γονέων, συλλογικοτήτων, φορέων της πόλης, κομματικών οργανώσεων, και του Κ. Παπαδόπουλου επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας " Κόντρα στο Ρεύμα".