Η Νίκαια υποδέχτηκε με συγκίνηση τα προσφυγόπουλα στο 15ο Δ. Σχολείο.




Από τις 12:30 στην γωνία Ακροπόλεως και Παντειχίου, μπροστά στο 15ο δημοτικό σχολείο Νίκαιας, συλλογικότητες της Αριστεράς άρχισαν να ξετυλίγουν τα πανό τους με συνθήματα υποδοχής, αλλά και καταδίκης των πολιτικών εκείνων που δημιουργούν τα προβλήματα, που οδηγούν ολόκληρους λαούς να ζήσουν κυνηγημένοι στη προσφυγιά. 


Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ένωση Γονέων της Νίκαιας-Ρέντη, δάσκαλοι και καθηγητές πολλοί γονείς αλλά και μια αντιπροσωπεία από μαθητές λυκείων με λουλούδια και έγχρωμα μπαλόνια, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους 27 μικρούς μαθητές από τον καταυλισμό του σχιστού που θα  παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στο συγκεκριμένο σχολείο. 
Στις 2 περίπου η ώρα και ενώ ο χώρος έχει πλημμυρίσει από πλήθος κόσμου και πάρα πολλούς δημοσιογράφους, έφθασε το πούλμαν που μετέφερε τα παιδιά, τα οποία με έκπληξη στη αρχή  και  τεράστια χαμόγελα αργότερα, δέχτηκαν τη συγκινητική υποδοχή του κόσμου με χειροκροτήματα με καλωσορίσματα αλλά και με δάκρυα στα μάτια. 
Την σημερινή ημέρα προβλέπεται και μια μικρή  εκδήλωση, με τα μικρά προσφυγόπουλα, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου παιδείας και των συλλόγων διδασκόντων και γονέων. 


Μεγάλη κινητοποίηση αντάξια της μεγάλης ευαισθησίας  των κατοίκων της Πόλης μας. 
Στη προσφυγομάνα Νίκαια δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Εδώ δεν χωρούν υπόδικοι νεοναζί φονιάδες να εμφανίζονται με τον μανδύα του “αγανακτισμένου γονέα και κατοίκου” βρομίζοντας με το ρατσιστικό τους μένος τα προσφυγόπουλα. 
Στα μάτια αυτών των ανθρώπων, βλέπουμε τα βάσανα των δικών μας παπούδων που εγκαταστάθηκαν στη Νίκαια πριν από 90 χρόνια. 
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι για μας, εκ των ων ουκ άνευ!