"Πρώτη φορά Αριστερά και επί τόπου Δεξιά". Δήλωση της Λίας Φράγκου μετά την αποπομπή της από το Δ.Σ. του ΟΛΠ.


Tρεις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του οργανισμού. Μετά από πρόταση του βασικού μετόχου, ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Κυραμαργιός μετατρέπεται σε απλό μη εκτελεστικό μέλος, ενώ αποχωρούν από το Δ.Σ. οι Αποστολία Φράγκου και Γεώργιος Καστελλάνος.


Στη θέση τους τοποθετούνται ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος καθώς και ο πρώην πρόεδρος της διεθνούς ναυτιλιακής ένωσης (ναυτιλιακοί πράκτορες) Νίκος Αρβανίτης.

Κατά τα λοιπά το Δ.Σ. παραμένει ως έχει. 

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Κυραμαργιός ανέφερε ότι στην προηγούμενη Γ.Σ. του ΟΛΠ διορίστηκε μετά από πρόταση του Δημοσίου και με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού, τίποτα δεν προδίκαζε τις αλλαγές.
«Τίθεται το ερώτημα προς τι οι αλλαγές, απορώ και ζητώ αιτιολόγηση της αλλαγής που λειτουργεί απαξιωτικά προς το πρόσωπό μου. Θα το σκεφτώ εάν θα παραμείνω απλό μέλος», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι οι αλλαγές στο Δ.Σ. έγιναν γιατί τα μέλη δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις. 

Πριν από λίγο η Αποστολία Φράγκου έκανε την εξής δήλωση:

"Πρώτη φορά Αριστερά και επί τόπου Δεξιά" , είναι η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Οι εξελίξεις στο Δ.Σ του ΟΛΠ και μια ματιά, γιατί και από ποιόν αντικαταστάθηκε μία αγωνίστρια της Αριστεράς, επιβεβαιώνει τη πολιτική πρακτική της κυβέρνησης. Δεν αντέχουν τη παραμικρή κριτική και αμφισβήτηση των πολιτικών τους και απροκάλυπτα πλέον επιλέγουν τους συνοδοιπόρους τους. 
Τον λόγο της αποπομπής μου, επειδή παρέμεινα σταθερά και αταλάντευτα, ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού και παρέμεινα ακλόνητα στη ίδια πλευρά της μάχης για την υπεράσπιση του, τον εκλαμβάνω ως τίτλο τιμής για τους αγώνες μου.