Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή μετά τη μήνυση Κασιδιάρη.


Επτά ολόκληρα χρόνια, η Μαίρη Βαβαγιάννη – Μαυρή εξακολουθεί να ζει μια απίστευτη περιπέτεια που μοιάζει με εφιάλτη και αυτό που εύχεται είναι «ας τελειώσει επιτέλους». 
Αναφερόμαστε στην πανεπιστημιακό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο με την «Ανοιχτή Πόλη» που ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη… Την γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, το 2007.
Ο χρυσαυγίτης αθωώθηκε αλλά η Μαίρη Βαβαγιάννη – Μαυρή, μετά τις προκλήσεις και την τρομοκρατία που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια, πλέον καλείται και ενώπιον του δικαστηρίου, ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον της ο Ηλίας Κασιδιάρης για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία».

Η δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 5 Μαϊου του 2014 αλλά η πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη δεν εμφανίστηκε και έτσι αναβλήθηκε για την Πέμπτη 12 Μαρτίου του 2015.
Η Μαίρη Βαβαγιάννη – Μαυρή ελπίζει να τελειώσει πλέον οριστικά η περιπέτεια που ζει από το 2007 όταν κράτησε τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες του ξυλοδαρμού του φοιτητή. Στην εκδίκαση της υπόθεσης, την ερχόμενη Πέμπτη, η Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κίνησης καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη.
«Συμπαραστεκόμαστε στη Μαίρη Βαβιαγιάννη-Μαυρή για να μην κυριαρχήσει η άποψη ‘Μην ανακατεύεσαι, μη μιλάς, μην κατηγορήσεις ποτέ για εγκληματικές πράξεις την Χ. Α, είσαι χαμένος από χέρι’. Ζητάμε από φορείς και συλλογικότητες να πάρουν θέση και να εκφραστούν δημόσια αλληλέγγυοι, γιατί σ αυτή τη δίκη δοκιμάζεται κι η δημοκρατική ευαισθησία όλων μας. Και καλούμε στα δικαστήρια (πρώην Ευελπίδων  στο κτήριο 12 και την αίθουσα 1, την Πέμπτη 12/3, στις 09.00», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα. 

απο τον © stokokkino.gr