Ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας παρουσίασε το πρόγραμμα στη Νίκαια.


Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δήμου Τσακνιά που "έφυγε" πρόσφατα, ξεκίνησε η πολιτική εκδήλωση-συζήτηση της Ο.Μ. Νίκαιας με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» στο Δημαρχείο της πόλης.
Καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας ο οποίος ανέπτυξε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα, την πολιτική πρόταση και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα εφαρμόσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ο Δ. Βίτσας αποφεύγοντας να σταθεί αλλά και να απαντήσει στα κρίσιμα και δύσκολα σημεία αποσαφήνισης της πολιτικής πρότασης του κόμματος, περιηγήθηκε στις γνωστές γενικές θέσεις και προτάσεις που ακούγονται μέσα από τα ΜΜΕ.

Εμείς θέσαμε στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τις παρακάτω δυο ερωτήσεις, και παραθέτουμε το βίντεο με τις απαντήσεις του.

"Σε μεγάλο ποσοστό, στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιείται η λέξη ανατροπή. Ανατροπή για να γίνει, όλοι ξέρουμε ότι χρειάζονται συγκρούσεις. Την κρίσιμη στιγμή (αν υπάρξει..) που θα χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση να εφαρμόσει συγκρουσιακές πολιτικές, οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις του επαρκούν;; Είναι γι αυτό κατάλληλα προετοιμασμένες;;"

"Ο απλός κόσμος της Αριστεράς πιστεύει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει πλέον σε μονοπάτια αποδοχής του από την άρχουσα τάξη, ενώ και αυτή με τη σειρά της κάνει κινήσεις προσέγγισης και ενσωμάτωσης του στο υπάρχoν πολιτικό σύστημα διαχείρισης.
Ποια είναι εκείνα τα κρίσιμα σημεία, οι κόκκινες γραμμές που δείχνουν στο Λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη διαφορά...Από την ενσωμάτωση και διαχείριση του συστήματος στην ανατροπή του;;"

Και οι απαντήσεις του Δ. Βίτσα.