ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ- ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΠΑΚΗ ΝΙΚΑΙΑ (5/6/14)



Με την  διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας στην Πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα) της Νίκαιας, συνεχίστηκαν οι πολυήμερες κινητοποιήσεις των Γονέων Μαθητών και Δασκάλων των όμορων Δήμων Κερατσινίου-Νίκαιας-Κορυδαλλού. Στην οργάνωση των κινητοποιήσεων κατά των συγχωνεύσεων των δημοτικών σχολείων, συμμετείχαν Σύλλογοι Γονέων από σχολεία της Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Περάματος, οι Ενώσεις και Ομοσπονδίες γονέων Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας-Νίκαιας-Κορυδαλλού καθώς και Σύλλογοι και Σωματεία Εκπαιδευτικών.
Με πορείες που ξεκίνησαν από τις διπλανές προς την Νίκαια πόλεις τους,τον Κορυδαλλό και το Κερατσίνι, δεκάδες μικροί μαθητές κρατώντας περήφανα τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα, με την συνοδεία των γονέων και δασκάλων τους , έφτασαν γύρω στις 7:30 στην πλατεία Κουμπακη. 
Τα προβλήματα πολλά για την παιδεία, με συνεχή υποβάθμιση των κτιριακών- υλικών συνθηκών αλλά και των έμψυχων εκπαιδευτικών παροχών. Η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές και η κινητοποίηση ο μόνος δρόμος.
Οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα για την μη συγχώνευση στηρίζονται και από τις δημοτικές αρχές, ενώ οι δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς με την συνεχή παρουσία και ενδιαφέρον τους, βοηθούν ώστε να δοθεί αίσιο τέλος στο πρόβλημα.
Μετά από μια σύντομη ομιλία ενημέρωση για την πορεία των Κινητοποιήσεων ακολούθησε συναυλία με μουσικό συγκρότημα του Δήμου Νίκαιας.