Προσέγγιση και διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους της Αριστεράς για την Αριστερά και την ενιαία δράση της.





Μια εξαιρετικά θετική, συναισθηματική και ταυτόχρονα βαθειά πολιτική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες. Η συμμετοχή βέβαια δεν ήταν μαζική, είχε όμως ποιοτικά στοιχεία και σχεδόν συνολική εκπροσώπηση από όλους τους "ζωντανούς" χώρους της Αριστεράς. Την διοργάνωσε η "Πρωτοβουλία των 1.000" με σκοπό να συζητηθούν και να αναδειχθούν απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα που θέτει η κοινωνία και ο Πάρης Μακρίδης ανοίγοντας την εκδήλωση έθεσε στους ομιλητές,  όπως:
Με ποιο πρόγραμμα μπαίνει η Αριστερά σε αυτόν τον αγώνα; Πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους που θα εκλέξει; Ποιος είναι ο στόχος μέσα από αυτή την εκλογική μάχη;
Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν οι:
 - Κώστας Παπαδόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος με την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη "Κόντρα στο Ρεύμα"
- Βασίλης Θεοφανόπουλος (Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη)
- Ανδρέας Παγιάτσος (Πρωτοβουλία 1.000/Ξεκίνημα)
Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών  και στη συνέχεια από τις παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων ανθρώπων,  προέκυψε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος με άξονα τις εκλογές στις 18 και 25 του Μάη που όπως ειπώθηκε απο τον Ανδρέα Παγιάτσο  "πρέπει να δώσουμε τη μάχη αυτή για να υποσκάψουμε την εξουσία αυτών που μας έφεραν μέχρι εδώ" ενώ χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του ότι  "Το αν θα χάσει το ένα ή το άλλο κόμμα της Αριστεράς λίγο απασχολεί την κοινωνία! Το θέμα είναι να μην χάσει η κοινωνία και να μην ηττηθούν οι εργαζόμενοι! Το θέμα είναι να μην έχουμε μια νέα ιστορική απογοήτευση που θα σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά!".
 Ο Κώστας Παπαδόπουλος  αναφέρθηκε στο νόημα των τριπλών εκλογών για την χειμάζουσα κοινωνία, τονίζοντας πως πρέπει αυτές να κερδηθούν συνολικά,  προς όφελος της. Ειδικά σε μια πόλη σαν τη δική μας, που οι επιπτώσεις της κρίσης  την έχουν παραλύσει οικονομικά και κοινωνικά αφήνοντας έτσι ανοιχτό πεδίο στους νεοναζί  να την κάνουν ορμητήριο για την δράση τους.
Κυρίως  για την πολύ "πικρή" ιστορία της ενότητας και ενιαίας δράσης της Αριστεράς,  τον "πόνο" που βγάζουν οι αποφάσεις των ηγεσιών της, πολλές φορές απέναντι στις διαθεσεις και τις ανάγκες του κόσμου που εκπροσωπεί,  την αναγκαιότητα και τη θέληση για ενιαία στάση και δράση στα κύρια, αυτά που  μπορούν να συμφωνηθούν κάθε φορά, επικεντρώθηκαν οι αναφορές στη συνέχεια από άλλους ομιλητές.

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη προσέγγισης και διαλόγου ανάμεσα σε ανθρώπους της Αριστεράς για την Αριστερά που δόθηκε η υπόσχεση να συνεχιστεί.