Η επόμενη μέρα του πρώτου γύρου.



Συναισθηματική φόρτιση και απογοήτευση ήταν τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσαν πολλοί φίλοι και υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας- Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" διαπιστώνοντας, από τα αποτελέσματα που άρχισαν να έρχονται ένα ένα από τα εκλογικά τμήματα, ότι η υπάρχουσα δημοτική αρχή θα συνεχίσει και για την επόμενη πενταετία. 
Έδωσαν μια δύσκολη μάχη, έναν ωραίο αγώνα με πείσμα και αγωνιστικότητα, που δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση στο αποτέλεσμα που βγήκε από τις κάλπες. 
Οι λόγοι που εξηγούν κάτι τέτοιο, ασφαλώς θα αναζητηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις επόμενες εβδομάδες, και ασφαλώς μετά την ολοκλήρωση του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών. 
Μια πρώτη εκτίμηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ότι η πολυσυλλεκτική άνευ αρχών και ορίων στρατηγική του Γ. Ιωακειμίδη, φαίνεται ότι απέδωσε τους καρπούς που προσδοκούσε. Εμείς ευχόμαστε να είναι προς το καλό της Πόλης και των Ανθρώπων της.

Έρχομαι επίσης να συμφωνήσω με την εκτίμηση που διάβασα ότι:
"Επιβεβαιώνεται η αδήριτη ανάγκη να ανοίξει επιτέλους ένας δρόμος κοινής δράσης, συμπόρευσης και συμπαράταξης όλων των αριστερών δυνάμεων πάνω σε μία σύγχρονη ριζοσπαστική βάση. Χωρίς μια τέτοια συμπόρευση η Αριστερά χάνει έδαφος και κυρίως χάνει με τις στείρες εμφυλιοπολεμικές διαμάχες, που ορισμένες ηγετικές της ελίτ διαθέτουν εξαιρετικό ταλέντο να επιδίδονται, σε δυναμική και αξιοπιστία, την ώρα που χρειάζεται όλες τις δυνάμεις της για να περάσει σε αποτελεσματικότερη αντεπίθεση."