"Βλαχοδήμαρχος" ??....


Ο χαρακτηρισμός βλαχοδήμαρχος  που πολύ εύστοχα ο πρόεδρος του Σύριζα απηύθυνε σε μερίδα τοπικών αρχόντων, έχει να κάνει με την ελληνική μοναδικότητα(?) των ήδη εκλεγμένων δημάρχων, που προσπαθούν μέσω μιας καθαρά επικοινωνιακής πολιτικής, να δημιουργούν στους ψηφοφόρους δημότες, εικόνες αυταπάτης με το δήθεν "έργο" τους. Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Απευθύνονται σε ένα κοινό που το έχουν μάθει τα τελευταία ειδικά χρόνια, να λειτουργεί και να αρκείται στα ελάχιστα, να μην έχει απαιτήσεις και να μην διεκδικεί βασικά του δικαιώματα σαν πολίτης. Έτσι αφήνοντας να περάσει μια θητεία χωρίς στην ουσία να κάνουν κάποιο έργο, ως εκ θαύματος... λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές βρίσκονται κονδύλια και.... Από την συνταγή αυτή δεν ξέφυγε ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, ο οποίος τρεις μήνες τώρα έχει επιδοθεί σε έναν... οργασμό εγκαινίων, έργων, σχεδιασμών, χρηματοδοτήσεων, προγραμματισμών κλπ.
Διαβάζουμε σε σχετική πρόσκληση :
"Σε Κέντρο Πολιτισμού μετατρέπεται το Παλαιό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Κύπρου 9) στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη, μετά τη μεταφορά του σχολείου σε νέο κτίριο με σύγχρονες υποδομές. Στους ανακαινισμένους χώρους του σχολείου θα στεγαστούν όλα τα μουσικά τμήματα, το Θεατρικό εργαστήρι, τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών, η Θεατρική ομάδα, το Σκάκι καθώς και το Τμήμα Εκμάθησης Ελληνικών σε Μετανάστες. "
Πρόκειται πράγματι για έναν πανέμορφο χώρο ιδανικό θα λέγαμε γι΄αυτήν την αξιοποίηση και χρήση του, που όμως κρύβει αρκετό παρασκήνιο. Τον επισκεφθήκαμε  σήμερα το πρωί μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος μας έκανε τη παρακάτω δήλωση. (video)