Όταν μερικοί ψαρεύουν σε θολά νερά.


Μέσα στις πρώτες υποψηφιότητες για δημάρχους που ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ ήταν και το ηγετικό της στέλεχος  στο τμήμα αυτοδιοίκησης Γ. Ιωακειμίδης, νυν και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης. Υποψηφιότητα που φαίνεται να στηρίζεται ανεπίσημα, χωρίς δηλαδή σφραγίδα, από κομμάτι και του "επίσημου" ΠΑΣΟΚ. 
Στην μακρά θητεία του Γ. Ιωακειμίδη στην τοπική αυτοδιοίκηση,  έχει αποκτήσει την εμπειρία να μπορεί να αξιοποιεί τις επιμέρους προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες πολιτικών του αντιπάλων, ενσωματώνοντας τους κάτω από την ομπρέλα του δημαρχιακού θώκου, και τη "σιγουριά" της εύκολης και σίγουρης "νίκης". 
Σε αυτά τα πλαίσια έχει στην "αυλή" του αρκετούς "πρόθυμους" συνεργάτες με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές,  ενσωματωμένους όμως σε μια κοινή "διαχειριστική" πλατφόρμα της τοπικής εξουσίας, με κυρίαρχο και απόλυτο άρχοντα τον ίδιο. Με αυτά τα δεδομένα, κινείται και διαμορφώνει τους νέους συσχετισμούς και το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που θα κατεβάσει στις εκλογές. Με θολές πολιτικές αναφορές, με θολή την πολιτική στήριξη και κατεύθυνση, χωρίς όραμα και προοπτική, χωρίς αντιστάσεις στις μνημονιακές και κυβερνητικές επιταγές.
Σε αυτό το τοπίο είναι εύκολο, μα ταυτόχρονα ανέντιμο, να σέρνονται ψίθυροι από κύκλους της δημοτικής αρχής, και να αλιεύονται ψήφοι αριστερών πολιτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως και αυτός ανήκει στον "χώρο" και κακώς μια "ομάδα"  του ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει τον Κώστα Παπαδόπουλο υποψήφιο δήμαρχο αντίπαλο του, την στιγμή που αυτός απλόχερα "έδινε" δημοτικούς συμβούλους, ακούραστα και ανέξοδα, αρκεί να είχε και την επίσημη "σφραγίδα" στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στο "τσεπάκι"....
Είναι αλήθεια ότι στα πλαίσια των διαβουλεύσεων μέσα στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε από ορισμένα μέλη του, σκέψη για συζήτηση μιας προοπτικής για συνεργασία με τον Γ. Ιωακειμίδη. Ακολούθησαν όμως οι προβλεπόμενες διαδικασίες του κόμματος και η σχετική απόφαση των οργάνων του, που είναι ξεκάθαρη:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΑΙΑΣ και ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την δημοτική Κίνηση "κόντρα στο ρεύμα" με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ".

Όσοι συνεχίζουν παρ όλα αυτά να ψαρεύουν σε θολά νερά, και να ισχυρίζονται ψευδώς ότι "είναι" ΣΥΡΙΖΑ, και ότι ο Ιωακειμίδης είναι υποψήφιος του, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.