"Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" η κυρίαρχη λογική Ιωακειμίδη.


Διαβάζω σε ανάρτηση του Χαλκηδόνα.gr ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε η τέλεια απαρτία... 21 παρών + 4 απών = η τέλεια απαρτία ! ! !

"Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" φαίνεται πως είναι η κυρίαρχη λογική του δημάρχου, σε βάρος βεβαίως της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας, του κανονισμού λειτουργίας και των νόμων. Αντίσταση σε αυτήν, φαίνεται να μην υπάρχει από του παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, παρά μόνο συναίνεση στη συγκάλυψη και το "κουκούλωμα". 
Είναι αλήθεια μεγάλη η "επιτυχία" του δημάρχου να μπορεί (και να το καταφέρνει τελικά), να ελίσσεται μέσα από τις προσωπικές η και πολιτικές αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις των δημοτικών συμβούλων, και στο τέλος να επιπλέει και να φαίνεται αυτός σαν κυρίαρχος του παιχνιδιού
Φαίνεται ότι στον τομέα "πολιτικός ελιγμός προς όφελος της προσωπικής μου επιβολής", ο δήμαρχος όντως είναι "επιτυχημένος". Σε αυτό πιστεύω ότι ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην αντίστοιχη πολιτική που εκφράζει και ο πολιτικός του φορέας (ΔΗΜΑΡ), στέλεχος του οποίου είναι. Αυτό φαίνεται και από τις συνθέσεις  που καταφέρνει να έχει μέχρι τώρα στους δημοτικούς συμβούλους που τον στηρίζουν άμεσα είτε έμμεσα, και οι οποίοι διαμορφώνουν ένα πλατύ ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα. 
Συνδετικό υλικό αυτής της πανσπερμίας των συνεργιών είναι το ζητούμενο που πρέπει να διερευνηθεί και να δοθεί η κατάλληλη σημασία... 
Άποψη μου είναι ότι αυτό δεν μπορεί παρά να επέχει προσωπικές βλέψεις και επιδιώξεις και όχι συλλογικές ή κομματικές. Βεβαίως γίνονται και μπορεί να υπάρχουν και τέτοιες, πλην όμως στην πορεία αυτό που μένει είναι η προσωπική πορεία και ευθύνη του καθενός.
Και θα μου πείτε βέβαια αυτό τελικά τι είναι καλό η κακό;
Κακό θα έλεγα κατηγορηματικά, γιατί το αποτέλεσμα τελικά είναι μια κακομαγειρεμένη σούπα, την οποία έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις με ασύμβατα μεταξύ τους υλικά, χωρίς στόχο, όραμα, και φαντασία, παρά να δεχθείς τελικά ότι  σου ....προκύψει. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το έργο που αφήνει πίσω του ο δήμαρχος διαβάζοντας τον πολύ φτωχό απολογισμό του.
Κακό γιατί οι όποιες συνεργασίες, (που συμφωνώ ότι πρέπει να γίνονται, ειδικά όταν πρόκειται για κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τοπικές κοινωνίες), πρέπει να γίνονται ανοιχτά, στο φως της δημοσιότητας και ενώπιον των πολιτών, στη βάση προγραμματικών αρχών, και που καλό είναι να γίνονται όχι μόνο όταν προκύπτουν ζητήματα διαμόρφωσης τυπικής πλειοψηφίας, αλλά στη βάση της καθαρής πρόθεσης, να διαμορφώνονται κάθε φορά οι μέγιστες συμφωνίες μέσα από ειλικρινή διάλογο, χωρίς σκοπιμότητες, και στόχο την μεγαλύτερη κοινή συνισταμένη.