Κάνω μια ευχή…


 
από την Στέλλα Κουρκούτη
 
 Αρχίζοντας αυτή τη μάχη, να είμαστε πάλι όπως ήμασταν τότε κι ακόμα καλύτερα μιας και τώρα έχουμε νέους συντρόφους που μαζί τους είμαστε περισσότερο αντρειωμένοι.

Όπως τότε.

Το 2002 όταν η Κοκκινιά με λογισμό και μ΄ όνειρο και ο σύντροφος Μιχάλης Καστρινάκης, με την αγωνιστικότητα του μας ενέπνευσε..

Τότε που συναντηθήκαμε με νέους για εμένα συντρόφους όπως η Κάτια, η Κούλα η Μαλάμω ο Πάρις. Και με συντρόφους από τα παλιά όπως ο Χάρης, ο Ανδρέας, ο Λευτέρης, ο Κώστας, η Κατίνα, ο Μανώλης.

Τότε που βρεθήκαμε στην πλατεία στο περιβολάκι, να δένουμε με γάζες τα δέντρα, στηρίζοντας την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ.

Και μετά το 2006 με το ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο μια πόλη για όλους και τον σύντροφο Γιώργο Τζαφέρη. Εκεί στα γραφεία μας Π. Τσαλδάρη 50. Εκεί που η Κάτια μας είχε κακομάθει με τις μπουγάτσες και τις τυρόπιτες πριν κάθε περιοδεία.

Είναι πολλά τα χρόνια σύντροφοι που περάσαμε μαζί. Πολλές οι νίκες, γιατί μόνο νίκες είχαμε, γιατί παλεύαμε όλοι μαζί , για ένα σκοπό.

Και τώρα είπε ο σύντροφος μας και πρόεδρος Α. Τσίπρας "τρεις κάλπες μια νίκη".

Εμείς λέμε τρεις κάλπες εκατομμύρια νίκες, μια νίκη για κάθε πολίτη που πλήττεται από αυτή την παγκόσμια απειλή. Μια νίκη για κάθε άνεργο, για κάθε υπάλληλο ιδιωτικού η δημοσίου τομέα που καλείται να ζήσει με ψίχουλα, για κάθε επισφαλή εργαζόμενο με προοπτική 5μηνου και μισθό πείνας, για κάθε ΑΜΕΑ, για κάθε πολύτεκνο. Για κάθε πρόσφυγα, άστεγο, τοξικομανή, για κάθε ιερόδουλη και οροθετική. Για κάθε άνθρωπο που τον εμποδίζουν να βαδίζει, για κάθε άνθρωπο που δεν θέλει η γη του να γίνεται κουφάρι από τη ληστρική εκμετάλλευση.

Για κάθε άνθρωπο που έχασε τον άνθρωπο του μη αντέχοντας αυτή την πτώση.

Νομίζω ότι το "κόντρα στο ρεύμα" είναι ένα ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο που με λογισμό και μ’ όνειρο σκοπό έχει να κάνει την Νίκαια Ρέντη μια πόλη για όλους.