Χρήστος Βρεττάκος υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας της δημοτικής κίνησης ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''.

Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ελπίδας, στο κατάμεστο θέατρο Αντ. Σαμαράκης, έγινε η ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου της δημοτικής κίνησης ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
O Χρήστος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι και μεγάλωσε στην Αμφιάλη.Τελείωσε το 1ο Λύκειο Κερατσινίου και συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέλεξε όμως να αλλάξει προσανατολισμό σπουδών και στράφηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία, όπου αποφοίτησε το 1987. Αφού εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορες δουλειές το 1994 διορίστηκε ως Δάσκαλος γυρνώντας τα νησιά του Αργοσαρωνικού μέχρι το 1998 που διορίστηκε σε σχολείο της Δραπετσώνας στην οποία ζει τα τελευταία 20 χρόνια. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε πολιτική δράση. Το 1978 έγινε μέλος της ΚΝΕ και λίγο αργότερα του ΚΚΕ. Από το 1989 συνεχίζει την πολιτική του δράση ως ανένταχτος Αριστερός. Είναι εκλεγμένος για πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά και εκπροσωπούσε το Σύλλογό του στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δραπετσώνας και σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Το 2012 μαζί με άλλους συναγωνιστές του που τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλέξει να ασχολούνται με την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και τις προσπάθειες για την επίλυσή τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησαν την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας Άλλος Δρόμος, πιστεύοντας ότι στις λαϊκές γειτονιές της πόλης μας αξίζει μια Δημοτική Αρχή που θα επιλέξει το δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της ελπίδας.

Ο ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' εδώ και ένα χρόνο ανοίγει το βήμα του αγώνα σε μια πορεία ανατροπής κι ελπίδας για την πόλη του Κερατσινίου - Δραπετσώνας. 

Την παρουσίαση του υποψήφιου έκανε η Σ. Συράκου, ενώ παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας  και Τ. Βαμβακά, ενώ έστειλε χαιρετισμό και ο Π. Λαφαζάνης που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί,  ο Γ. Λαγουδάκης υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, ο επικεφαλής της Κίνησής Πολιτών "Κόντρα στο ρεύμα" Νίκαιας - Ρέντη Κ. Παπαδόπουλος, και ο συντονιστής της Ο.Μ Σύριζα Μ. Ηλιάκης.