Τέλος σε όποια σκέψη για συνεργασία με Γ. Ιωακειμίδη, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η γενική συνέλευση των οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας και Ρέντη.


Στην μαραθώνια αυτή συνέλευση, τέθηκε πρόταση από ορισμένα μέλη για να ¨πάμε να συζητήσουμε με τον Ιωακειμίδη τυχόν συνεργασία¨. Ακολούθησε εξαντλητικός διάλογος και ομιλίες των μελών, όπου κυριάρχησαν οι απόψεις που έβαζαν φραγμό σε κάθε τέτοια ενέργεια, μάλιστα ορισμένοι θεώρησαν αντικομματική και αντικαταστατική μια τέτοια πράξη, καθότι ο Ιωακειμίδης είναι στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, και οι όποιες συνεργασίες με στελέχη άλλων κομμάτων άπτεται απόφασης της Κ.Ε. του κόμματος, κάτι που δεν υπάρχει. Με συγκεκριμένα επιχειρήματα, αποδομήθηκαν κάθε λογικές που ήθελαν να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. 
Με την απόφαση που πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, και με γνώμονα να υπάρξει όσο το δυνατόν συναινετικό κλίμα και αποτροπή διαλυτικών καταστάσεων στις οργανώσεις, να εφαρμοστεί έτσι από καλύτερες θέσεις το σύνθημα: «Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε!». Προτείνεται να δοθεί μιας βδομάδας αναβολή της σημερινής (18-2) γενικής συνέλευσης της Κίνησης Πολιτών "κόντρα στο ρεύμα" που θα αποφάσιζε και θα αναδείκνυε τον υποψήφιο δήμαρχο. Στο διάστημα αυτό να δοθεί το περιθώριο να διερευνηθούν και άλλες σκέψεις και προτάσεις για συνεργασίες οι οποίες θα τεθούν στην νέα γενική συνέλευση του "κόντρα στο ρεύμα" σε ψηφοφορία και τελική απόφαση.