Μεθοδεύσεις και παιχνίδια "εξουσίας"....

Ενώ ο χρόνος συνεχώς μειώνεται προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μερικοί στον Σύριζα αναζητούν ακόμα τρόπους για να επιβάλλουν "πλειοψηφικές" απόψεις και τις συμβουλές επικοινωνιολόγων για επιλογές, που έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατα διακηρυγμένες θέσεις και αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Αυτό έχει σαν συνέπεια να δημιουργείται διαιρετικό και διασπαστικό κλίμα στις οργανωμένες δυνάμεις του, και αποτελεί κίνδυνο ώστε κάτι αντίστοιχο να "περάσει" και στην κοινωνία. Να απογοητεύσει και να απομακρύνει τον λαό που έχει πιστέψει πως με τον Σύριζα, μπορεί να ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία της χώρας.
Τρανταχτό παράδειγμα για τα πιο πάνω, αποτελεί ασφαλώς η περίπτωση της άνωθεν επιλογής του Βουδούρη σαν υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κόντρα σε κάθε απόφαση για τα κριτήρια των επιλογών, αλλά και κόντρα σε μεγάλο μέρος των μελών της Κ.Ε. και των οργανώσεων της Πελοποννήσου. Το προεδρικό βέτο και η στήριξη του με όποιο κόστος από την μεριά της πλειοψηφικής τάσης, δείχνουν δρόμους που έχουν περπατηθεί στο παρελθόν από ηγέτες άλλων κομμάτων, που ήταν στημένα όμως σε προεδροκεντρική βάση, και βέβαια αντιπροσώπευαν έναν άλλο τύπο κομμάτων, αστικών που καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με τη δική μας Αριστερά.
Ένα άλλο ανοιχτό ζήτημα, αυτό που αφορά την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη, αποτελεί σημείο τριβής και πεδίο παρασκηνιακών κινήσεων με ευθύνη ενός αδιευκρίνιστου αριθμού στελεχών σε όλη τη κλίμακα της ιεραρχίας του κόμματος, που μεθοδεύουν, όχι ανοιχτά και έντιμα, μέσα στα όργανα του κόμματος, αλλά υπόγεια και με τακτικίστικες επιλογές, την επιβολή της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πιο ¨εύκολος¨ δρόμος για να κερδηθεί ο δήμος, είναι να δοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριξη και άλλοθι αριστερού, αντιμνημονιακού, αντικαλλικρατικού, στον Ιωακειμίδη, ο οποίος στα πλαίσια αυτά,  αποχωρίζεται πρόσφατα τις παλιές αγάπες του και συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. αναζητεί νέες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα δεν διστάζει να προσεγγίζει συμφεροντολογικά ακόμα και ακροδεξιούς
Υπερτιμούν τον Ιωακειμίδη και τις δυνατότητες του στις σημερινές συνθήκες και στα πλαίσια του Καλλικρατικού δήμου, το μόνο επιχείρημα τους, είναι το εύκολο κοκκίνισμα του χάρτη με μια νίκη που ασφαλώς δεν θα είναι νίκη του Σύριζα και πολύ περισσότερο του λαού της Νίκαιας-Ρέντη.
Από την άλλη υποτιμούν τις δυνατότητες της οργάνωσης για ανάδειξη ενός Δημάρχου από τα σπλάχνα της, έντιμου, αγωνιστή, δοκιμασμένου, στους καθημερινούς αγώνες, και αυτή η πρόταση υπάρχει και είναι ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα" Κώστας Παπαδόπουλος.
Αντί δηλαδή ο Σύριζα να επιβάλλει ηγεμονικά την πολιτική του άποψη και το πρόγραμμα του για την τοπική αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας αυτός τους όρους των όποιων συνεργασιών του, έρχεται σαν αρωγός και ικέτης συνεργασιών με παράγοντες και επαγγελματίες διαχειριστές δήμων... 
Μια επιλογή που θα τον δεσμεύει για χρόνια και θα έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στον Σύριζα δεν αρμόζουν άνωθεν επιλογές, είναι γέννημα θρέμμα συλλογικών επεξεργασιών από διαφορετικές πολιτικές συλλογικότητες, και οι πολιτικές αποφάσεις (που σαν κόμμα επιβάλλεται να παίρνει), πρέπει να τηρούνται μέχρι κεραίας. Γιατί το παιχνιδάκι της διαφορετικής ερμηνείας των αποφάσεων από την πλειοψηφία, και η πρακτική αποδήμησης τους κατά το δοκούν και κατά πως "μας συμφέρει", όλοι το ξέρουν και όλοι μπορούν να το παίξουν. Πλην όμως το αποτέλεσμα δεν θα αποτελεί συγκροτημένο κόμμα που ετοιμάζεται να αναλάβει κυβερνητική εξουσία, αλλά ένα άναρχο, αναποτελεσματικό πεδίο συγκρουσιακών καταστάσεων υποτίθεται ανθρώπων με κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά και στόχους.