Να μην αφήσουμε να ανοίξουν ξανά τα γραφεία της ΧΑ στην Νίκαια.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα"

Στις 2 Οκτωβρίου του 2013 το Δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας Ρέντη συνεδρίασε έκτακτα και πήρε απόφαση:
Θέλουμε την κοινωνία του Δήμου μας, απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε…
Γι’ αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια “ταύτισης” της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται.
Γι’ αυτό ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη θα εξαντλήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης.
Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές, ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!
Απαιτεί την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τον Δήμο μας, διότι η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας είχε αποδεδειγμένα -από την έκθεση του Εισαγγελέα- την πλήρη ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν άντρο φασισμού και ο πυρήνας της εγκληματικής δράσης τους.

Το Σαββάτο 18/1/2014 στην Νίκαια τα μέλη της "εκληματικής συμμορίας" Χ.Α. 'οπως έχουν χαρακτηριστεί από τον εισαγγελέα ξεκίνησαν από τα γραφεία τους, αφού πρώτα τα άνοιξαν, ανάρτησαν νέα ναζιστικά σύμβολα και μετά πάλι με στρατιωτικούς σχηματισμούς μοίρασαν αυτήν την προκήρυξη .
Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού συμβούλιο, αλλά και στις ανακρίτριες που έχουν αναλάβει την υπόθεση ότι οι αποφάσεις είναι άμεσα εκτελεστές και ανατρέπονται από άλλη απόφαση, αν κάποιοι δηλαδή μετάνιωσαν η το ξανασκέφθηκαν και εν όψη εκλογών θέλουν να κάνουν "ανοίγματα" η "συναλλαγές" με αυτό τον χώρο ας φέρουν στο ΔΣ θέμα να πάρουμε άλλες αποφάσεις. Εμείς σαν "κόντρα στο ρεύμα" μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα της Πόλης δεν θα επιτρέψουμε ξανά τα ίδια .