Κάποιοι οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.

 
Με αφορμή την επίσημη πρόσκληση από το "πάμε αλλιώς", την παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά και την παραχώρηση βήματος για να μιλήσει αμέσως μετά τους επίσημους ομιλητές με θέμα "Η αριστερά στους Δήμους", στον νυν Δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη, αποτελεί αν μη τι άλλο πολιτικό φάουλ, προσωπικά της Κ. Κυλάκου αλλά και όσων μελών της Ο.Μ. Σύριζα Κορυδαλλού ήξεραν γι΄αυτήν. Πολιτικό φάουλ που οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις και προβληματισμό κατά πόσο έχει κατανοηθεί η πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικες εκλογές, αλλά και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ενιαίο μέτωπο και ενιαία γραμμή σε κάποια στοιχειώδη θέματα οργάνωσης του αγώνα που πρέπει να δώσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η εκδήλωση είχε σαν θέμα της: "Η Αριστερά στους Δήμους, ανάχωμα στην κρίση, την χρεωκοπία, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών", μια κατ΄εξοχήν πολιτική εκδήλωση στην οποία οι Δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Σύριζα θα παρουσίαζαν την εμπειρία, τις δυσκολίες , τις δικές τους πρακτικές αντιμετώπισης, και τις προοπτικές για μια διαφορετικού τύπου, ριζοσπαστικής, αριστερής, αντιμνημονιακής και αντικαλλικρατικής αντίληψης διοίκησης του δήμου προς όφελος των δημοτών. 
Ομολογώ πως σε ένα μεγάλο βαθμό έγινε αυτή η κουβέντα σε επίπεδο των ομιλητών, βγήκαν προσωπικές αντιλήψεις και πρακτικές, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες αλλά και αντιφατικές αντιλήψεις και θέσεις, υπήρξε προβληματισμός για διάφορες πλευρές της τοπικής αυτοδιοίκησης και την σχέση της με την κεντρική εξουσία.
Σε μια τέτοια πολιτική εκδήλωση λοιπόν, καλείται να παρευρεθεί και να μιλήσει ο κατ΄εξοχήν πολιτικός εκφραστής της ΔΗΜΑΡ στην Τοπική αυτοδιοίκηση και στη ΚΕΔΕ, διαχειριστής των μνημονιακών πολιτικών και του Καλλικρατικού μοντέλου στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γ.Ιωακειμιδης. Αυτή η κίνηση λοιπόν, ενέχει όλα τα στοιχεία για να θεωρηθεί σαν πολιτική "παρέμβαση" της Κυλάκου ή των κύκλων που τον ενέπλεξαν σε αυτή την εκδήλωση,  όταν είναι γνωστό πως πολύ πρόσφατα οι Ο.Μ της Νίκαιας και του Ρέντη του Σύριζα, σε κοινή τους συνέλευση ομόφωνα εκτίμησαν ότι ο Γ.Ιωακειμίδης υπήρξε μια κατ΄εξοχήν "μνημονιακή" δημοτική αρχή που διαχειρίστηκε τα δημοτικά πράγματα μέσα στα πλαίσια και τις εντολές των μνημονιακών κυβερνητικών επιλογών της λιτότητας των περικοπών και των απολύσεων. Αποφάσισαν επίσης ομόφωνα για στήριξη της κίνησης που υπάρχει στη Νίκαια, της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδόπουλο. 
Σε αυτή δε την συνέλευση εκφράστηκαν πληροφορίες και φόβοι που υπήρχαν για κύκλους στελεχών του Σύριζα που συνομιλούσαν "συντροφικά" με τον Γ. Ιωακειμίδη, και ότι μάλιστα του έχει δοθεί και το "χρίσμα" για τον δήμο Νίκαιας- Ρέντη.
Η όλη συμπεριφορά και αντιμετώπιση του συγκεκριμένου δημάρχου στην εκδήλωση ήρθε να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες... τουλάχιστον έτσι το εξέλαβε ο "κοινός νους" τον οποίο διαθέτουμε.
Κάποιοι ασφαλώς οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.