Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.



ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ (παρών )
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗΣ (παρών )
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ (απών)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ (παρούσα)
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους κ.κ.
Αγγελινιάδη Ι., Αδαμπασίδη Α., Αλιμπέρτη Ι., Αμανατίδη Χ., Άννινο Ν., Αραβαντινού – Τσιμπλάκη Μ., Βαλλιανάτου Ε., Βρεττάκο Δ., Δερμάτη Α., Ζαχαρόπουλο Π., Θεοχάρη Β., Κατηφέ Π., Κίτσο Ε., Κοτζαμάνη Σ., Κουφόγιαννη Ε., Κουφοπαντελή Μ., Λαγουμιτζή Μ., Λάσκαρη – Κρασοπούλου Β., Λεγάκη Γ., Λεωτσάκο Ν., Λιανοπούλου – Μητροπούλου Α., Λιντζέρη Α., Λογοθέτη Σ., Μάκρα Η., Μάλαμα Π., Μαλτέζη Α., Μαραγκάκη Κ., Μαρωνίτη Ι., Μονέο Ν., Μουταφίδου Β., Μπακατσέλο Ι., Μπακιρτζή N., Μπενετάτο Σ., Μπίχτα Π., Μπούτση – Χαραλαμπίδου Α., Νικολάκη Σ., Πανίδου – Μητακίδου Μ., Παπαδόπουλο Κ., Πάτρωνα Γ., Ρουμιάν Ε., Σιδέρη Ι., Σταματάτο Δ., Σωτηροπούλου Δ., Τούντα Κ., Τριανταφυλλίδη Π. 
ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ
Αγγελινιάδης Ι., Αμανατίδης Χ., Δερμάτης Α., Θεοχάρης Β., Κατηφές Π., Λεωτσάκος Ν., Μάκρας Η., Μάλαμας Π., Μονέος Ν., Μπακατσέλος Ι., Πανίδου – Μητακίδου Μ., Πάτρωνας Γ., Σιδέρης Ι., Σωτηροπούλου Δ.

ΘΕΜΑ 1ο MONAΔΙΚΟ: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά την δράση της Χρυσής Αυγής μετά τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη:

1. To από 1/10/2013 σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Δήμαρχος στο Σώμα του Συμβουλίου και το οποίο έχει ως εξής:
« Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, επιβεβαίωσαν με τον πιο άμεσο και τραγικό τρόπο την πρόσφατη τοποθέτηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και μόλις δύο ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του είχε διακηρύξει την αντιθεσή του στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και είχε ουσιαστικά απαγορεύσει εκδήλωση που προγραμμάτιζαν οι φασίστες σε κεντρική πλατεία της πόλης μας. Είχε προηγηθεί η επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα και όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις που υπήρχανγια τη δράση τους δεν άφηναν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του, την αποστροφή του και πήρε μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Το «αυγό του φιδιού» εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος, είναι «τέκνο» πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων, σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών. Το βασικότερο όμως, είναι ότι η γέννηση και ενδυνάμωση του φασισμού, του ρατσισμού, του νεοναζισμού στην ελληνική κοινωνία, πάει χέρι-χέρι με τη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την ανεργία, την απελπισία, την απόγνωση και την
ταυτόχρονη υποχώρηση των ανθρωπιστικών οραμάτων και αξιών.
Γι΄αυτό και παρά τις εξελίξεις, εμείς συνεχίζουμε να ανησυχούμε.
Θέλουμε την κοινωνία του Δήμου μας, απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε…
Γι΄αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια «ταύτισης» της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται.
Γι΄αυτό η Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξαντλήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης.
Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές, ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!»

2. Τις τοποθετήσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι δήλωσαν ότι το ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος τους εκφράζει απόλυτα και το ψηφίζουν ανεπιφύλακτα.
3. Τις διορθώσεις που πρότειναν οι επικεφαλείς των παρατάξεων όσον αφορά συγκεκριμένες λέξεις που πρέπει να αναδιατυπωθούν, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την απελευθέρωση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής με περιοριστικούς όρους.
4. Τις προτάσεις του Σώματος του Δ.Σ :
A) Να γνωστοποιηθεί η παρούσα απόφαση στον έντυπο τύπο, να διανεμηθεί σε όλους τους φορείς της πόλης μας, καθώς και στα σχολεία, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν και να επαγρυπνούν προκειμένου να δραστηριοποιηθούν και να γίνει αισθητό ότι το «μόρφωμα» που λέγεται Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητο στην Πόλη της Νίκαιας.
B) Να πραγματοποιήσει ο Δήμος μας μία μεγάλη εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο και την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος ότι η Νίκαια ήταν και είναι «μαρτυρική πόλη» που έχυσε αίμα εναντίον των ναζιστών και φασιστών.
Γ) Να προσκληθεί ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση του Δήμου. Το κύρος, η σοφία, η εμπειρία και οι αγώνες του θα είναι φάρος για την νεολαία.

Μετά από σχετική συζήτηση:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ OMOΦΩΝΑ

1) Ψηφίζει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το ψήφισμα του Δημάρχου το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία,
επιβεβαίωσαν με τον πιο άμεσο και τραγικό τρόπο την πρόσφατη τοποθέτηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και μόλις δύο ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του είχε διακηρύξει την αντίθεσή του στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και είχε ουσιαστικά απαγορεύσει εκδήλωση που προγραμμάτιζε η εγκληματική συμμορία σε κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Είχε προηγηθεί η επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα και όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις που υπήρχαν για τη δράση τους δεν άφηναν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του, την αποστροφή του και πήρε μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Το «αυγό του φιδιού» εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος, είναι «τέκνο» πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων, σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό ο λαός να επαγρυπνά κλείνοντας την πόρτα σε όλους αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την ανεργία, την φτώχεια, την ξενοφοβία, οικοδομούν τον φασισμό –ρατσισμό.
Παρά τις εξελίξεις, εμείς δηλώνουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για την εξάλειψη των λόγων που γεννούν τέτοιες συμπεριφορές.
Θέλουμε την κοινωνία του Δήμου μας, απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του
ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα
αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε…
Γι΄αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια «ταύτισης» της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται.
Γι΄αυτό ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη θα εξαντλήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης.
Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές, ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!
2) Aπαιτεί την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τον Δήμο μας, διότι η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας είχε αποδεδειγμένα - από την έκθεση του Εισαγγελέα – την πλήρη ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν άντρο φασισμού και ο πυρήνας της εγκληματικής δράσης τους.
3) Χαιρετούμε την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης και ζητάμε να επιταχύνει την έρευνά της, εις βάθος, των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, ώστε το γρηγορότερο δυνατό να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
4) Ζητάμε από την Πολιτεία την άμεση έκδοση νομοθετικού πλαισίου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και την απαγόρευση της ναζιστικής ιδεολογίας.