Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.


Κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να πάρει θέση στο μέτωπο της πάλης κατά του μνημονίου και του φασισμού, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, με θέμα «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Για ένα δημόσιο ανασυγκροτημένο ΟΛΠ».
Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
"Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης."

"Είστε εδώ και είμαστε εδώ όχι για να ανταλλάξουμε ωραία λόγια και να μοιράσουμε υποσχέσεις. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε παρόντες. Δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα για το αύριο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας. Για το αύριο των φτωχών και καταφρονεμένων. Δηλώνουμε ότι το Πέραμα της εργατιάς, των αγώνων, της φτώχειας, της ανεργίας, της αντίστασης δεν είναι μόνο του." 
Ολόκληρη η ομιλία του εδώ.

Η προοπτική ελπίδας και ανάπτυξης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ξετυλίχτηκε μέσα από τις συνοπτικές αλλά συγκροτημένες ομιλίες και προτάσεις που ανέπτυξαν οι βουλευτές Α΄ Πειραιά Θ. Δρίτσας και Β΄ Πειραιά Π. Λαφαζάνης ενώ προτάθηκε διοργάνωση ειδικής ημερίδας για το θέμα και διαβούλευση με τις παραγωγικές τάξεις του Πειραιά και του λιμανιού. Επανέλαβαν την πρόταση για ένα δημόσιο φορέα της ναυπηγικής και λιμενικής βιομηχανίας και πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχει ιδιώτης αυτή τη στιγμή που να θέλει να επενδύσει σε υποδομές, ενδιαφέρονται να επενδύσουν μόνο σε φθηνές και γρήγορης απόδοσης λειτουργίες, και τόνισαν ότι η λιμενική βιομηχανία σε συνδυασμό με το συνολικό μεταφορικό σύστημα της χώρας και με τις συλλογικές παραγωγικές δραστηριότητες είναι πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
 
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ