Κυριακή 23/06/13 στις 19:00 στην παραλία της Φρεαττύδας. Γλεντάμε και διέκδικούμε!


Κυριακή 23/06/13 στις 19:00 το απόγευμα αναβιώνουμε για 2η συνεχή χρονιά το έθιμο του Άη Γιάννη του Κλήδονα.

Γλεντάμε και διέκδικούμε στην παραλία της Φρεαττύδας (Τερψιχόρης) στον Πειραιά.
Συζητάμε και ενημερωνόμαστε. Μαγειρεύουμε και φέρνουμε το φαγητό μας στην παραλία στήνοντας ένα μεγάλο, συλλογικό, υπαίθριο φαγοπότι με μουσική, χορό και φωτιές.

Οι κάτοικοι του Πειραιά αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια. Λέμε ΟΧΙ στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας.

Όλοι μαζί καλούμε τον Δήμαρχο Κο Β. Μιχαλολιάκο να σεβαστεί την βούληση των κατοίκων. Του υπενθυμίζουμε πως στην Δημοκρατία καθήκον των εκλεγμένων Δημάρχων είναι να εκπροσωπούν τις κοινωνίες, όχι τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.

Οι παραλίες είναι ελεύθερος - δημόσιος - κοινόχρηστος χώρος και η εκλεγμένη δημοτική αρχή οφείλει να διαφυλάξει αυτόν τον χαρακτήρα τους, σεβόμενη το Σύνταγμα και την βούληση των Πειραιωτών.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Κο Β. Μιχαλολιάκο σε ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες να αναπλάσει ήπια και να συντηρεί τις παραλίες διατηρώντας στο σύνολό τους τον κοινόχρηστο - ελέυθερο - δημόσιο χαρακτήρα τους
με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια.