ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ-1ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Πειραιά.Το Σάββατο 15 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί το 1ο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό φεστιβάλ στον Πειραιά. (Πασαλιμάνι, πλατεία Κανάρη, Ρολόι, Πασαρέλα) Σκοπός μας είναι ένα μαζικό γεγονός, που θα πιάσει το νήμα του κινήματος της αντίστασης στη ρατσιστική συγκυβέρνηση και τους νεοναζί, που γεννήθηκε σε κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, όλη την τελευταία χρονιά.

Τα αιτήματά μας είναι αυτά που διαμορφώθηκαν μέσα από τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών εργατών, από τα συλλαλητήρια ενάντια στις επιθέσεις των νεοναζί της χρυσής αυγής και τον "Ξένιο Δία" μέχρι τον πρόσφατο ξεσηκωμό των εργατών γης στη Μανωλάδα. Η κυβέρνηση στρώνει διαρκώς το δρόμο στο ρατσισμό και τους νεοναζί, υιοθετώντας ανοιχτά τις θέσεις τους, φτιάχνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, φράχτη στον Έβρο, εφαρμόζοντας τον "Ξένιο Δία", μετατρέποντας τα αστυνομικά τμήματα σε φυλακές - κολαστήρια για μετανάστες χωρίς χαρτιά, αρνούμενη το δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια. Παράλληλα, καταστέλλει άγρια τους κοινωνικούς αγώνες, από την Ιερισσό ως τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες και καθηγητές, ενώ παρέχει πλήρη κάλυψη στη δράση ρατσιστικών συμμοριών. Στον Πειραιά, στον ένα και πλέον χρόνο από τη συγκρότηση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, οργανώσαμε τις απαντήσεις στις επιθέσεις των νεοναζί της χρυσής αυγής σε αγωνιστές του κινήματος και μετανάστες στις γειτονιές, ανοίξαμε το ζήτημα της ιθαγένειας στα σχολεία, διαδηλώσαμε έξω από τα αστυνομικά τμήματα για την απελευθέρωση κρατούμενων θυμάτων του "Ξένιου Δία". Στις 15 Ιούνη, θέλουμε ο κόσμος του Πειραιά να δείξει ότι ο ρατσισμός και οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. Καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις, τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, μαθητή και φοιτητή, να συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή ενότητας ενάντια στον κοινό εχθρό, την κυβέρνηση και το φασιστικό της στήριγμα. Τα αιτήματά μας, παραμένουν τα αυτονόητα. Ούτε βήμα πίσω:

- Έξω η νεοναζιστική χρυσή αυγή από τον Πειραιά, η πόλη μας γνωρίζει από μετανάστευση και προσφυγιά.

- Ζητάμε άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων-θυμάτων του "Ξένιου Δία" απ' όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα στις γειτονιές. Όλα τα Α.Τ του Πειραιά είναι αυτή τη στιγμή κολαστήρια ανθρώπων "χωρίς χαρτιά".

- Ζητάμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, άσυλο για τους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Με κοινούς αγώνες των εργαζόμενων, από τους εργάτες γης της Μανωλάδας μέχρι τους επιστρατευμένους των δήμων, του μετρό, τους ναυτεργάτες και τους καθηγητές μπορούμε να τσακίσουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων και του ρατσισμού.

17.30 Ανοιχτή συζήτηση:
Μανωλάδα-καθηγητές: ενάντια στο ρατσισμό και την επιστράτευση. Πέτρος Κωνσταντίνου / ΚΕΕΡΦΑ, μέλος τηςUnion ofImmigrant Workers, Μαρία Ανδρέου/ καθηγήτρια, Όλγα Κοσμοπούλου/Εκτελεστική Γραμματεία ΟΕΝΓΕ/ Εκπρόσωπος του Ανοιχτού σχολείου μεταναστών Πειραιά/

19.30 Συναυλία: Εισβολέας, Ε-13, Arriscando Tudo, Ben & Hakuna Matatas, Κέρινοι και ρει, Luther Blissett, Radio Sol, Versus, ρεμπέτικη κομπανία, Usurum, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης(κ.α. TBA). Καλούν: Πακιστανική Κοινότητα Πειραιά, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Πολιτικής Έκφρασης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Φαλήρου, ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά, 5μελείς επιτροπές γιατρών από το Τζάννειο και το Κρατικό Νίκαιας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.