Κοκκινιά: «Οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμία δουλειά εδώ»


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η νέα πρόκληση των χιτλερικών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του λαού της αιματοβαμμένης Κοκκινιάς. Οι νοσταλγοί του φασισμού, οι υποστηρικτές των κουκουλοφόρων και των μαυραγοριτών που στο Μπλόκο της Κοκκινιάς «κάρφωναν» τους Έλληνες αγωνιστές και τους έστελναν στο απόσπασμα, έχουν το θράσος να οργανώσουν την Κυριακή στην Κοκκινιά «εκδήλωση για την εγκληματικότητα κατά των Ελλήνων»!

«Οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμιά δουλειά να πατούν το πόδι τους και να βρωμίζουν με την παρουσία τους γειτονιές που είναι ποτισμένες με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών, γειτονιές που σήμερα στενάζουν από την πολιτική του κεφαλαίου που και οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν», επισημαίνεται σε κείμενο που εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής το είχαν προσυπογράψει πλήθος φορέων της περιοχής του Πειραιά. Και συγκεκριμένα: Τα Συνδικάτα Μετάλλου, Αμμοβολιστών, Ηλεκτρολόγων, Καραβομαραγκών, Καθαριστών, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Οικοδόμων, Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού Παράρτημα Πειραιά, Εργαζομένων Δήμου Περάματος. Τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Νίκαιας, ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, οι Συνταξιουχικές Ενώσεις ΠΕΣ/ΝΑΤ, ΙΚΑ Πειραιά και ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και οι σύλλογοι ΟΦΟΝ, ΜΕΡΙΜΝΑ, Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Αγ. Τριάδας κ.ά. Αυτή την ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Πειραιά εξέδωσε ως δελτίο Τύπου. Ακόμα το κείμενο υπογράφουν αντιστασιακές οργανώσεις (παραρτήματα ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Κερατσινίου).

Στο κείμενο επισημαίνεται ακόμα - μεταξύ άλλων - ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης-πρόκλησης: «Είναι αυτοί που θαυμάζουν τον Χίτλερ, που οι πολιτικοί τους πρόγονοι υπηρέτησαν το ναζισμό φορώντας τη στολή των SS. Θαυμάζουν τον επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας στην Κοκκινιά, τον Πλυτζανόπουλο, που η χούντα μετά τον τίμησε με μετάλλια και που διόρισε τον ανιψιό του δήμαρχο στην Κοκκινιά.

Είναι υποστηρικτές των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων που έφτιαξαν οι ναζί στην Ελλάδα. Τότε ταγματασφαλίτες τώρα χρυσαυγίτες.

Η συγκέντρωση που κάνουν είναι για να ξεπλυθούν για τις δεκάδες δολοφονίες μεταναστών που έχουν διαπράξει οι υποστηρικτές και ομοϊδεάτες τους, που έχουν διαπράξει οι μπράβοι που αξιοποιεί η Χρυσή Αυγή. Την κάνουν για να φουντώσουν το μίσος ανάμεσα σε εργάτες. Είναι συμμορία δολοφόνων. Γι' αυτό είναι ανεπιθύμητοι. Το εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα θα τους απαντήσει με τον τρόπο που έχει διδαχτεί από την πείρα του να τους απαντά. Στην Κοκκινιά που τα χρόνια της κατοχής ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ναζί δεν έχουν καμιά δουλειά οι απόγονοί τους».