“ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ” εκδήλωση της ΠΕΝ στις 15/5/2013.


Το 1984 η Πνευματική Εστία Νικαίας (ΠΕΝ) με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια ιστορική από όλες τις πλευρές ταινία, που αφορούσε το παρελθόν και το μέλλον ανθρώπων που έζησαν στη πόλη μας.

Σε αυτή την ταινία, "επιχειρείται μια ιστορική αναδρομή ξεκινώντας από τους τόπους που έζησε και μεγαλούργησε το Ελληνικό στοιχείο της Μικράς Ασίας, εκεί που παρήγαγε πλούτο και πολιτισμό. Συνεχίζει με τους διωγμούς και την μικρασιατική καταστροφή, καθώς και την εγκατάσταση ενός μέρους του προσφυγικού πληθυσμού στη πόλη της Κοκκινιάς. Αναφέρεται στις προσπάθειες για την επιβίωσή του, τη διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού του. Τέλος καταγράφει τη σημαντική συμβολή που είχε στους αγώνες για την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και τη διεύρυνση της δημοκρατίας στην χώρα μας".

Έτσι με την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Αλευρά και Σταύρου Νικολαΐδη, γυρίστηκε μια ταινία 80 λεπτών με τίτλο ''Από την Κοκκινιά στην Νίκαια'', την οποία μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε σε εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 15 Μαΐου 2013 στις 8:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10 α΄ όροφος)
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση.