1 ΜΑΗ - Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ.






Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Μάη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στο Πασαλιμάνι, με μικρή όμως συμμετοχή εργαζομένων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντώνης Νταλακογιώργος που μεταξύ άλλων τόνισε ότι :
"στον Πειραιά η αποβιομηχάνιση έχει ολοκληρωθεί, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια.Η ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχει ερημώσει, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραμένουν κλειστά με απλήρωτους τους εργαζόμενους πάνω από ένα χρόνο, χιλιάδες ναυτεργάτες έχουν με βίαιο τρόπο αφανισθεί από τη ναυτιλία, εκατοντάδες είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι από τις ναυτιλιακές εταιρείες, τις διάφορες υπηρεσίες και το εμπόριο.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν κάτω από συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης που έχει πλήξει και την αγορά του Πειραιά".

Στη μνήμη των πεσόντων στους αγώνες της εργατικής τάξης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή .
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους Σωματείων στο μνημείο της πλατείας. Παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και Τ. Βαμβακά ενώ έκπληξη προκάλεσε και η παρουσία στη συγκέντρωση του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ