Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων!


Μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας βρεθήκαμε σήμερα στην κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει, με συγκέντρωση στην είσοδο και συμβολικό κλείσιμο της Π.Ράλλη. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν φορείς  από την περιοχή της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ενώ παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Β΄ Πειραιά του Σύριζα Π. Λαφαζάνης και Τζ. Βαμβακά.
Φάνηκε  όμως μια αδυναμία από την πλευρά των εργαζομενων του νοσοκομείου, να συμμετέχουν με ικανό αριθμό μελών τους, και έτσι αποφάσισαν να μην γίνει το κλείσιμο της Ράλλη, αλλά να γίνει σύσκεψη ενημέρωσης και προτάσεων για να γνωστοποιηθούν  τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν εργαζόμενοι και συνακόλουθα σαν νοσοκομείο και γενικότερα το Δημόσιο σύστημα Υγείας. Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου που πήρε το λόγο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι γιατί δεν υπάρχουν εργαζόμενοι"  θέλοντας να τονίσει τις φοβερές ελλείψεις προσωπικού!
Τα προβλήματα δεν σταματούν βεβαίως μόνο στην έλλειψη προσωπικού, ενδεικτικά αναφέρονται σε κείμενο  του σωματείου πλήθος ελλείψεων, περικοπών, στάσεων πληρωμών κλπ. 
Πρέπει εδώ να αναφέρουμε και να τονίσουμε πως οι διαπιστώσεις για τα προβλήματα που είναι αυταπόδεικτα, είναι κοινές από όλους, και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς σε αυτές. Δεν πρέπει όμως να μένουμε μόνο σε αυτές.  Μέρα με την μέρα γίνεται επίσης όλο και πιο καθαρό  στον κόσμο ότι όλα τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν πλευρές της ζωής του, όλα έχουν την ίδια γενεσιουργό αιτία που δεν είναι άλλη από την πολιτική διακυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που αυτή εξυπηρετεί, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα του, τα μνημόνια, το ΔΝΤ, και η ΕΚΤ.  Άρα το ζητούμενο είναι πως ο λαός ενωμένος που πλήττεται από αυτές τις πολιτικές, θα τις ανατρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση φαίνεται ότι βρισκόταν ο προσανατολισμός όλων όσων παρευρέθηκαν και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους του νοσοκομείου δηλώνοντας συμμετοχή σε κάθε κινητοποίηση με πρώτη αυτή στις 11/4/13 με συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΥΠΕ)

Πολίτες περιμένουν για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.


Ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης σε παρέμβαση του.