Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.




Σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης με έκδηλα όλα εκείνα τα φαινόμενα που την χαρακτηρίζουν και τα οποία πλήττουν τη συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, θέλει μεγάλη αρετή και τόλμη για να διοργανώνεις εκδήλωση για το δικαίωμα στην ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ για όλα τα παιδιά και ενάντια στο ρατσισμό!
Πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται συνειδητά, εκδηλώνοντας τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μας,  ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία και την πατρίδα του, και ο οποίος βρίσκεται σε πολύ πιο οδυνηρή κατάσταση, στερούμενος και εκτός των άλλων, την "νομιμότητα" των ιθαγενών ! 

Οι άνθρωποι του "Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών" και η "Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Νίκαιας - Κορυδαλλού, ανήκουν ασφαλώς σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, και με την πολύ ενδιαφέρουσα  εκδήλωση που διοργάνωσαν, στο δημαρχείο της Νίκαιας, έδωσαν την ευκαιρία μια κοινής ενημέρωσης, και προβληματισμού, σε ντόπιους και μετανάστες πολίτες που συμμετείχαν.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά, η οποία έκανε και μια ενημέρωση για το πρόβλημα των "στοιβαγμένων" για μήνες μετανάστες "χωρίς χαρτιά" σε μπουντρούμι του Α.Τ. Δραπετσώνας, και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Μίλησαν οι :
• Bάνα Μελά (Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών)
• Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”)