Ενωτική, δυναμική, αντιφασιστική απάντηση του Λαού της Κοκκινιάς στους νεοναζί.


Η προσφυγομάνα Νίκαια, η Κοκκινιά του Μπλόκου, της αντίστασης και των αγώνων κατά του ναζισμού, με μια δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση του λαού της βροντοφώναξε : ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ!
Οι δρόμοι της Κοκκινιάς γέμισαν από πολύχρωμα πανό και σημαίες, ενώ τα συνθήματα κατά του φασισμού και των νεοναζί αντήχησαν στις γειτονιές της. Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στη πορεία αλλά και πολλοί από τα πεζοδρόμια επιδοκίμαζαν   και αντιμετώπιζαν θετικά τη μαχητική πορεία και τα συνθήματα που ακούγονταν.
Οι Κοκκινιά έδωσε καθαρή, δυνατή, ενωτική, αντιφασιστική απάντηση στις προκλήσεις και τις επιθέσεις των νεοναζιστών και θα το ξανακάνει μέχρι να εξαφανιστεί το φαινόμενο του φασισμού και φυσικά οι πολιτικές της απόγνωσης και εξαθλίωσης που το γεννούν.
Από τις  12 το μεσημέρι άρχισε να μαζεύεται κόσμος στην πλατεία, ενώ υπήρχε γύρω από αυτήν διακριτική παρουσία αστυνομικών και δυνάμεων καταστολής. Η συγκέντρωση στο περιβολάκι ολοκληρώθηκε με μικρές ομιλίες από εκπροσώπους των διοργανωτών φορέων  και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία ξεκινώντας από την 7η Μάρτη (Κονδύλη), Ηλιουπόλεως, Κύπρου, Ραιδεστού, Τσαλδάρη μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) όπου διαλύθηκε.
Παρευρέθηκαν οι :  Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, οι τέως δήμαρχοι Νίκαιας και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σ.Λογοθέτης και Σ.Μπενετάτος, ο Κ.Παπαδόπουλος (Κόντρα στο Ρεύμα), από Κορυδαλλό, ο  Γ.Μακρινός, Κ.Κυλάκου (Πάμε Αλλιώς) από την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι Θ.Μπίζας, Β.Γκιτάκος, Ν.Τράκας, από την ΑΔΕΔΥ ο Δ.Τσιχλάκης και πολυμελής αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τους Θ. Δρίτσα, Τ. Βαμβακά, Χ. Καραγιαννίδη, Μ. Μπόλαρη, Κ. Μπάρκα, Γ. Γαιτάνη, Α. Σταμπούλη και Β. Κατριβάνου.