Απόφαση για αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 27/4.



Μετά από κάλεσμα της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό¨ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, αντιφασιστικών οργανώσεων, πολιτικών και μαζικών φορέων της Νίκαιας, και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσουν και οργανώσουν την άμεση αποφασιστική και δυναμική απάντηση τους στη κλιμακούμενη και ποιοτικά αναβαθμισμένη επίθεση των τραμπούκων της φασιστικής Χ.Α. σε πολίτες, με πιο πρόσφατο γεγονός προχτές το απόγευμα, σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κόλλαγαν αφίσες λίγα μέτρα πιο πέρα από τα γραφεία του για την αυριανή αντιφασιστική εκδήλωση της Αθήνας.

Απουσίαζαν ασφαλώς τα κόμματα που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση , και τα οποία φαίνεται να τους βολεύει αρκετά το φαινόμενο μιας κοινωνίας που ζει σε κλίμα φόβου αβεβαιότητας και τρομοκρατίας, που σε αυτό έρχεται να συμβάλει με τη δράση της η Χ.Α.

Εξάλλου και η ίδια η κυβέρνηση ποντάρει στη διασπορά φοβικών συνδρόμων στο λαό κάθε φορά που θέλει να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου. Το ΚΚΕ που έχει ιστορία αγώνων στη περιοχή, για άλλη μια φορά ακολουθεί τον μοναχικό δρόμο του. Ελπίζουμε την ύστατη στιγμή να αποφασίσει να δράσει μαζί με όλες τις αντιφασιστικές δυνάμεις κατά του κοινού αντιπάλου που είναι ο φασισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και πλευρές. Αποφασίσθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους να γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Απρίλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Περιβολάκι και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Θα βγει αφίσα και κάλεσμα ενώ θα μείνει ανοιχτό μέχρι την Δευτέρα το θέμα των συμμετοχών. Αποφασίσθηκε επίσης να υποβληθεί μήνυση για την απρόκλητη επίθεση. Την Δευτέρα επίσης θα τεθεί θέμα της Χ.Α. και της δράσης της, στο Δημοτικό συμβούλιο ενώ ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης δήλωσε τη συμμετοχή και αμέριστη βοήθεια του Δήμου στην κινητοποίηση. Στη σύσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η περίεργη σχέση και ¨σύνδεση¨ συνδέσμων ¨φιλάθλων¨ της περιοχής με την φασιστική οργάνωση, κάτι που έχει αποδειχθεί με αισχρές φραστικές επιθέσεις σε πακετοφορίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη προσφυγομάνα Κοκκινιά των αντιφασιστικών αγώνων, στη Κοκκινιά του μπλόκου και της αντίστασης στη ναζιστική κατοχή, δεν έχει θέση ο φασισμός, πολύ περισσότερο δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για να στεγάσει τα σύμβολα και τις φασιστικές ορδές του.

Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα του Κοκκινιώτικου λαού και αυτό πρέπει να διατρανώσει με τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική εκδήλωση του επόμενου Σαββάτου.