Συγκέντρωση και πορεία στη Νίκαια, του Αντιεξουσιαστικού Χώρου "μπλόκο στην εξουσία".



Με συγκέντρωση στο Περιβολάκι και στη συνέχεια μαχητική, δυναμική, συντεταγμένη και πάνω από όλα ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Νίκαιας, το "μπλόκο στην εξουσία" νέοι και νέες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν την αντίθεση τους στον φασισμό, τιμώντας τη μάχη της Κοκκινιάς στις 4-8 του Μάρτη 1944.

"Σήμερα στη Νίκαια, ορισμένοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία αντίστροφα. Ομάδες νεοφασιστών, οργανωμένες σε πολιτικά κόμματα εγκληματικές συμμορίες, νοσταλγούν τις μέρες εκείνες που ναζί και ντόπιοι συνεργάτες τους, ήθελαν να φτύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις προσφυγικές γειτονιές της Κοκκινιάς…
Πολλοί όμως επιμένουμε να παραμένουμε εδώ, στις γειτονιές μας και να διαβάζουμε την ιστορία έτσι όπως την έγραψαν αντιφασιστικοί αγώνες, όπως αυτοί της “μάχης της Κοκκινιάς”. Είμαστε εδώ για να ανασύρουμε τις μνήμες εκείνες, που θα πυροδοτήσουν τους αντιφασιστικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες του σήμερα. Είμαστε εδώ, σε πείσμα αυτών που επιμένουν να αλληθωρίζουν διαβάζοντας την ιστορία ανάποδα. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την ιστορία που δεν τέλειωσε ποτέ…"

Από νωρίς το απόγευμα Αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ,  είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία, κάπως διακριτικά, και απ΄ότι φάνηκε, με μη προκλητική διάθεση, και "συνεργάσιμοι"  στην πραγματοποίηση του δικαιώματος για διαδήλωση και πορεία, που ξεκίνησε από το Περιβολάκι και μέσω της Κονδύλη, Γρεβενών, Μαγνησίας, Αθηνάς κατέληξε πάλι Περιβολάκι όπου και διαλύθηκε. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: 
"Αυτές οι γειτονιές έχουν ιστορία, έξω οι φασίστες και η αστυνομία".
 "Με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί".
"Η αλληλεγγύη το όπλο των Λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών"