ΑΘΩΟΙ όλοι οι νέοι στη δίκη της υπόθεσης "νέα ζαρντινιέρα"


Νέα διακοπή για την επόμενη τετάρτη 27 Ιουνίου, υπήρξε σήμερα στην δίκη που διεξάγεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών με κατηγορούμενους 5 νέους που τους προσάπτουν σοβαρότατες κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών (μολότοφ), πρόκληση έκρηξης που έθεσε σε κίνδυνο ζωές (τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών!) και απρόκλητες βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες. Υπενθυμίζουμε ότι οι 5 νέοι είχαν συλληφθεί στα Εξάρχεια σε επιχείρηση "σκούπα" και χωρίς να έχουν προηγηθεί κανενος είδους επεισόδια στην περιοχή.
Η ακροαματική διαδικασία, διακόπηκε μετά από σχεδόν 7 ώρες εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης. Συγκλονιστικότερο σημείο της οποίας υπήρξε η αντιπαράθεση που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης των "όγκων" του "επιτιθέμενου" νέου Ν.Κ. με ύψος 1,65 και βάρος 55 κιλά με το "θύμα" αστυνομικό ύψους 1,95 και βάρους 110 κιλών!!
Από την ακροαματική διαδικασία που παρακολουθήσαμε φάνηκε ξεκάθαρα ότι κανείς από τους μάρτυρες αστυνομικούς δεν ήταν σε θέση να στηρίξει το κατηγορητήριο ενώ από όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ξεκάθαρα πως δεν προϋπήρξαν κανενός είδους συγκρούσεις ή επιθέσεις, με πέτρες και μολότοφ των συλληφθέντων εναντίων αστυνομικών.

Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα της 4/9/2009 διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση μας:

http://sxolia-kai-apopseis.pblogs.gr/2009/09/ea-y-o-esh-a-i-ie-a.html