Μεγάλη και ενθουσιώδης η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια!

Την ίδια ώρα που στο δημαρχείο της Νίκαιας τα ελάχιστα εναπομείναντα μέλη  του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν τον.. μοναδικό υποψήφιο για πρόεδρο του,   σε μια άλλη γειτονιά της μεγάλης μας πόλης στον πολυχώρο "Μάνος Λοΐζος" σε μια κατάμεστη αίθουσα, άνθρωποι κάθε ηλικίας, με αγκαλιές, χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχονταν τον Αλέξη Τσίπρα  που ήταν κεντρικός ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί του παραβρέθηκαν  οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας, στελέχη του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πάρα πολύς κόσμος. 
Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε:


"Ξέρουμε ότι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς δεν βλέπουν τόσο θερμά την ιδέα της ενότητας.
Είτε γιατί προτιμούν την ασφάλεια και την μιζέρια του απομονωτισμού, την οποία συγκαλύπτουν πίσω από γραφικές ιδεολογικές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
 Είτε γιατί έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι της ανασυγκρότησης του δικομματισμού, το οποίο κρύβουν πίσω από μια τζάμπα αντιμνημονιακή ρητορική.
Αλλά η βάση της Αριστεράς, ο κόσμος που βρίσκεται στις πλατείες και τους δρόμους, έχει καταλάβει πόση σημασία έχει η ενότητα αυτή τη στιγμή.
Και το ίδιο το καταλαβαίνει και ολόκληρη η κοινωνία, ανεξάρτητα από προηγούμενες πολιτικές επιλογές και τοποθετήσεις.
Αυτό είναι που μας κάνει αισιόδοξους στο ζήτημα της ενότητας.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Και μπορεί να επιβληθεί πάνω σε κάθε είδους τακτικισμούς και πολιτικαντισμούς. Ειδικά σε εποχές σαν τη σημερινή, που τα πράγματα τρέχουν με ασύλληπτη ταχύτητα.
Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη.
Για αυτό η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δρόμος για να γίνει η πολυπόθητη ενότητα πραγματικότητα. Γιατί είναι η ενωτική αποτελεσματική δύναμη της αντιπολίτευσης.
Είναι η ώρα να τους σταματήσουμε.
Είναι η ώρα να μιλήσει η κοινωνία, ο κόσμος της δουλειάς, οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου.
Είναι η ώρα, με πείσμα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία να πάρουμε τις ζωές και το μέλλον στα χέρια μας και να ανοίξουμε τον εναλλακτικό δρόμο."

Είναι φανερό πλέον πως κάτι.. αλλάζει σε αυτόν τον τόπο!
Το σύνθημα "η εμείς η αυτοί" εμπεδώνεται δίνοντας ενθουσιασμό, κουράγιο και δύναμη  στον λαό.