Τρόφιμα και αλληλεγγύη από την Κύπρο για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη


Λένε ότι τα αδέλφια στα δύσκολα φαίνονται. Στην περίπτωση του Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη με το Δήμο Κάτω Πολεμιδίων Κύπρου, η φράση αυτή βρίσκει την καλύτερή της εφαρμογή.
Ένα μεγάλο κοντέινερ με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν οι κάτοικοι των Κάτω Πολεμιδίων, μετά από προτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου τους Γιώργο Γεωργίου, για να ενισχύσουν τις δράσεις αλληλεγγύης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκαιας Ρέντη, προς τις άπορες οικογένειες της πόλης.
Σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου, κατέφτασε στο λιμάνι του Λαυρίου το κοντέινερ γεμάτο με τρόφιμα και την αγάπη του αδελφού Δήμου Κάτω Πολεμιδίων, το οποίο συνοδεύει αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Αναστασίου και τους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Σπύρου και Ανδρέα Θεοδώρου.
Μια μεγάλη ομάδα από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου παρέλαβαν τα τρόφιμα αυτά, τα συσκεύασαν και τα μοίρασαν σε περισσότερες από 300 οικογένειες της πόλης, την Τρίτη 13 Μαρτίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245).
Ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η βοήθεια αυτή που μας έρχεται από την Κύπρο, αποδεικνύει ότι όταν οι πόλεις είναι αλληλέγγυες, τότε οι αδελφοποιήσεις των πόλεων, πραγματικά αξίζουν να γίνονται. Ευχαριστούμε θερμά τον αδελφό Δήμο, γιατί πήρε μια πρωτοβουλία να δώσει μια ανάσα στις άπορες οικογένειες της πόλης μας που δοκιμάζονται καθημερινά και δίνουν έναν άνισο αγώνα επιβίωσης. Ευχαριστώ προσωπικά το Δήμαρχο Γιώργο Γεωργίου, το Δημοτικό Συμβούλιο των Κάτω Πολεμιδίων, αλλά και κάθε κάτοικο που προσέφερε σε αυτήν την πρωτοβουλία».

Η αδελφοποίηση του Δήμου Νίκαιας με το Δήμο Κάτω Πολεμιδίων, έγινε το 1993 και από τότε έχουν γίνει πολλές ενέργειες και σε επίπεδο δημοτικό και σε ανταλλαγές μαθητών σχολείων, που ενισχύουν τους δεσμούς των δυο πόλεων.
                                            ----------------


Συνολικά 120 τόνους τροφίμων έχει αποστείλει η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας σε έξι συνολικά Μητροπόλεις της Ελλάδας στα πλαίσια της βοήθειας της Μητρόπολης στους δυσπραγούντες Έλληνες.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος είπε ότι «είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που η Ιερά Μητρόπολης Κύκκου και Τυλληρίας εκδηλώνουν στα σπλάχνα οικτιρμών προς τις ευπαθείς ομάδες του ομοεθνούς αδελφού ελλαδικού λαού που πλήττεται ανελέητα από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η Μητροπολιτική Ελλάδα».
«Αποστέλλει 120 τόνους τρόφιμα ισομερώς κατανεμημένα σε 6 κοντέινερ των 20 τόνων έκαστο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα τρόφιμα αυτά περιλαμβάνουν όσπρια παντός είδους, κονσέρβες παντός είδους, μακαρόνια, ρύζι, λάδι, αλεύρι, κονσερβοποιημένο γάλα, ζάχαρη, καφέ, νέσκαφε και διάφορα άλλα είδη και παιδικές τροφές».