Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ …..

παρεμβαίνουμε....                     διεκδικούμε.....
                 αγωνιζόμαστε....                πετυχαίνουμε......



Παραφράσαμε λίγο το σύνθημα «Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ» γιατί πιστεύουμε ότι εκφράζει όλη την αλήθεια που ζούμε αυτό το διάστημα. Είναι η ώρα πια να αποφασίσει ο καθένας μας με ποιους είναι και πια πολιτική πρέπει να ακολουθήσει: αυτήν που ληστεύει το Λαό, κλέβει μισθούς και συντάξεις, ξεπουλάει την Χώρα μας και τον εθνικό της πλούτο …ή με τους Πολίτες, τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους την Νεολαία, τα Παιδιά μας;

Εμείς το έχουμε λύση αυτό το δίλλημα: από την πρώτη στιγμή έχουμε ταχτεί με τον Λαό.
Ένα χρόνο από την εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο και την ανάληψη της διοίκησης του ενιαίου πια Δήμου μας Τι έχει γίνει; που βρισκόμαστε; Από όλα αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν προεκλογικά τι έχει μείνει; 

«Δήμος στην υπηρεσία του Λαού και όχι του ΔΝΤ»«Η Πόλη μας δεν θα πουληθεί»: τα βασικά συνθήματα που είχαμε στην προεκλογική περίοδο, είναι σήμερα επίκαιρα.

Σήμερα που ξεπουλιέται η Χώρα ολόκληρη, που χάνετε μέσα από τις αλλεπάλληλες μνημονιακές συμβάσεις η Εθνική μας ανεξαρτησία, που ο Λαός πτωχεύει και εξαθλιώνεται, υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση ή κάνουμε ότι μας υπαγορεύουν.

Πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε όταν ο Λαός μας εξαθλιώνεται; 

Προσπαθήσαμε μέσα σε αυτές τις λίγες σελίδες να παρουσιάσουμε στοιχεία από την δράση μας όλον αυτό τον χρόνο. Αφήσαμε την κριτική για τους «Άλλους» σε Εσάς. Εμείς κοιτάμε όπως λέει και ο Λαός την «καμπούρα» μας. 

Παρά τον αποκλεισμό μας από όλα τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των επιτροπών, με ευθύνη της νέας Δημοτικής αρχής, δώσαμε την μάχη σε όλα τα επίπεδα μέσα και έξω από τα στενά όρια του Δημοτικού συμβούλιου και της Πόλης, πιστεύοντας πως ό,τι συμβαίνει στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα της Χώρας μας είναι άρρηκτα δεμένο με την καθημερινότητα μας.

Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα του Πολίτη. Τώρα που με τομνημόνιο  όλα αλλάζουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κυριολεξία το Αυτοδιοίκηση καταργείτε, πρέπει να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική. Πρέπει να παρέμβει ουσιαστικά στα ζητήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, όχι παίζοντας τον ρόλο του φιλάνθρωπου αλλά παρεμβαίνοντας ουσιαστικά με μια άλλη πολιτική που να διεκδικεί για την Πόλη αυτά που της έκλεψαν και της ανήκουν.

Το επόμενο διάστημα τρία είναι τα σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να αναδείξουμε και να μας απασχολήσουν:

Α. Ζήτημα Δημοκρατίας: χωρίς αυτή δεν θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε τίποτα από όλα αυτά που περιγράφουμε. Γι’ αυτό φρόντισαν να την περιορίσουν από την πρώτη στιγμή (κρατική βία, καταστολή συνεχείς απαγορεύσεις, συλλήψεις Πολιτών που διαμαρτύρονται σε καθημερινή βάση).

Β. Ζήτημα Εθνικής Ανεξαρτησίας: ξεπουλιέται η Ελλάδα, ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος, πτωχεύουμε σαν Χώρα 

Γ. Ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης: όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση». Μπορεί ένα χρόνο μετά να βρισκόμαστε με λιγότερους ελευθέρους χώρους, μπορεί να μην έχει τελειώσει κανένα έργο, μπορεί να έχουμε αντί για νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια, κοντέινερ για αίθουσες στις αυλές των σχολείων, μπορεί να έχουμε χάσει δύο σχολεία και στο στόχαστρο τους είναι άλλα τόσα, μπορεί να είμαστε στην ίδια οικονομική κατάσταση χωρίς να έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια διεκδίκησης όλων αυτών που μας οφείλουν, αλλά Εμείς θα επιμένουμε
Να κολυμπάμε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ!

Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ