Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε πολιτικό αποτέλεσμα!


Σε έρευνα της Public Issue (για λογαριασμό του "Σκάι" και της "Καθημερινής") στο ερώτημα πώς βαδίζει η χώρα, 91% υπογραμμίζει πως βρίσκεται "σε λάθος κατεύθυνση" και 5% "σε σωστή κατεύθυνση". Οι 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν "δυσαρεστημένοι" από τη λειτουργία της δημοκρατίας, ενώ 13% τονίζει ότι η δημοκρατία "καταργείται ή δεν υπάρχει". Περίπου 8 στους 10, από τους ερωτηθέντες, τάσσεται κατά του Μνημονίου και μόλις 12% "υπέρ" του, αποδεικνύοντας την πλήρη απόσταση των πολιτών από την πολιτική του Μνημονίου και την καθολική απόρριψη των κυβερνητικών επιλογών.

Όλο και περισσότεροι πολίτες πείθονται καθημερινά, για την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται από την τρικομματική κυβέρνηση και τους τροϊκανούς επικυρίαρχους.
Η αδυναμία όμως, στα μη πολιτικοποιημένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, να εντοπίσουν αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση, όπως και των κομμάτων της Αριστεράς να συμφωνήσουν, σε μια ενιαία μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία για εναλλακτική λύση, δίνει τον χρόνο στην άρχουσα τάξη να προετοιμάζει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις , που θα εξασφαλίζουν την κυριαρχία και τα συμφέροντα της. 

Έτσι μικρο νόημα και σημασία έχουν τα αποτελέσματα των όποιων σφυγμομετρήσεων, εάν αυτή η τεράστια αγανάκτηση και θυμός που αισθάνονται οι πολίτες δεν μετατραπεί και σε πολιτικό αποτέλεσμα αντίστασης και ανατροπής, των υπεύθυνων και εκείνων των κομμάτων που τους εκπροσωπούν.