«Ανακατασκευή» στην Πνευματική Εστία Νικαίας(ΠΕΝ)


 
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.... 
Τα εγκαίνια της ανακατασκευής του κτιρίου της Πνευματικής Εστίας Νίκαιας ( ΠΕΝ ) σε συνδυασμό και παράλληλα με την  Έκθεση του Δημήτρη Αστερίου “Ανακατασκευή”, που έχει βέβαια αναφορά στην ίδια την ΠΕΝ και τα μέλη της!
 

 
Ένα παλιό προσφυγικό σπίτι 100 χρόνων στην οδό Καρακουλουξή που στεγάζει τις δραστηριότητες της ΠΕΝ από την ίδρυση της το 1958,  μετά από σχεδόν τρία χρόνια κοπιαστικών εργασιών, με προσφορές, χορηγίες και εθελοντική εργασία έφτασε να γίνει ένας σύγχρονος  πολυχώρος πολιτισμού, ικανού να "αντέξει" για ακόμα 100 χρόνια !
 
 
Ήταν ενα δύσκολο εγχείρημα που έγινε πραγματικότητα και αυτό κάνει περήφανους όσους το οραματίσθηκαν και συνέβαλαν ουσιαστικά στη πραγμάτωση του. Το διαπίστωσα στη χθεσινή μου επίσκεψη δίνοντας τα συγχαρητήρια μου στην πρόεδρο του συλλόγου κ. Ρούλα  Χαλκίδου.
 

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον εικαστικό-ζωγράφο  Δημήτρη Αστερίου για το έργο του "Ανακατασκευή"! 
Πάνω σε παλιές φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η ΠΕΝ, ο ζωγράφος τις  μεγεθύνει, επιζωγραφίζει και τελικά μεταμορφώνει, δίνοντας τους  μια νέα μορφή και διάσταση προεκτείνοντας τον χρόνο, τον χώρο και τις μνήμες στο σήμερα!