Αριστερή Πλατφόρμα: ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.



Τέλη Ιουλίου με το θερμόμετρο να δείχνει 38 βαθμούς, μέσα σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ χωρίς κλιματισμό το οποίο ξεχείλιζε από κόσμο, δεν το λες και ότι καλύτερο για μια πολιτική εκδήλωση. Κι όμως. 

Υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή από ανθρώπους κάθε ηλικίας, πολλούς νέους, πολλές γυναίκες, πολλούς επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους της Αριστεράς, των κινημάτων και των αγώνων, άνθρωποι, με την αγωνία και την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, αλλά που με αποφασιστικότητα και πάθος φώναζαν  ΟΧΙ  στον μονόδρομο των μνημονίων. 


Ήταν μια συγκέντρωση που μου θύμισε έντονα το κλίμα από την προεκλογική συγκέντρωση του #ΣΥΡΙΖΑ στις 4/4/2012 στο Αιγάλεω, με την διαφορά όμως ότι τότε το πρόσωπο που συγκέντρωσε όλη τη δημοσιότητα και την προσοχή του κόσμου ήταν ο #Α.Τσίπρας, ενώ στην χθεσινή ο #Π. Λαφαζάνης ο οποίος έκανε και την κεντρική ομιλία.
Έγραφα τότε: "Είναι μια ελπιδοφόρα απάντηση στο κρίσιμο δίλημμα των επερχόμενων εκλογών που δείχνει ότι ο λαός μπορεί να ελπίζει μόνο σε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν των μνημονίων και της υποταγής, αυτόν της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της λαϊκής κυριαρχίας."


Η ομιλία του Π. Λαφαζάνη για πρώτη φορά δημόσια, τόσο καθαρά και ουσιαστικά, οριοθετεί και διαχωρίζει την στάση των μελών και στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας από αυτήν της κυβέρνησης του ΝΑΙ στον ευρωμονόδρομο και την Ε.Ε που επιβάλλει μνημόνια και αποβάλλει την εθνική κυριαρχία. Αναδεικνύει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε αυτήν των μνημονίων,  πρέπει να υπάρχει όμως και πολιτική βούληση για να την αποφασίσει και εφαρμόσει.
Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν πολλοί βουλευτές του ΟΧΙ, καρατομημένοι πρώην υπουργοί,  μετά την σταθερή τους στάση στη καταψήφιση του τρίτου μνημονίου, στελέχη άλλων τάσεων του σύριζα και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ολόκληρη η ομιλία του Π. Λαφαζάνη και οι χαιρετισμοί ΕΔΩ.