Σχόλια και Απόψεις..


@@@@@
25/4/2015
Ειναι ωρα της εντιμης ρηξης γιατι "εντιμος συμβιβασμος" δεν μπορει να υπαρξει εκ των πραγμάτων. Για την ακριβεια η ωρα εχει παρελθει επρεπε να ηταν χθες...Χανεται πολυτιμος χρονος και παραλληλα το ηθικο πλεονεκτημα των ριζοσπαστικων δυναμεων που ειναι απαραιτητες για την ρηξη και την ανατροπη.....
@@@@@
24/3/2015
Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν η ταφόπλακα της διακυβέρνησης τους. Φοβάμαι πως τυχόν σκέψη ή σχέδιο για διατήρηση του και το 2015 από την νέα κυβέρνηση, θα αποτελέσει την κρίσιμη αφορμή διάρρηξης της θετικής σχέσης της με τους πολίτες...
---
Ίσως θα πρέπει κάποιοι να μάθουν να ξεχωρίζουν το επικοινωνιακό κομμάτι των πολιτικών επαφών, με τις δηλώσεις και συνεντεύξεις προς τέρψη, εφησυχασμό, και διασκέδαση συνειδήσεων, από τα ζητήματα ουσίας που συζητιόνται άλλα δεν δημοσιοποιούνται, ακόμα και σε υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, και είναι αυτά που κυρίως καθορίζουν και τις δικές μας ζωές...
@@@@@
25/2/2015
Οι “αποκλειστικοί” υπερασπιστές της όποιας κυβερνητικής γραμμής και των όποιων αποφάσεων της, ακολουθούν την ίδια προπαγανδιστική τακτική με αυτή των προκατόχων τους για να δικαιολογήσουν τις συμφωνίες που υπογράφονται. Ως διά μαγείας ξεχνούν τις προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές τους, την προηγούμενη πολιτική τους πορεία, και βρίσκονται ξαφνικά με το μαχαίρι στο λαιμό να διαπραγματεύονται τη “διάσωση της χώρας”, δικαιολογώντας έτσι τις οποίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς!
ΞΕΧΝΟΥΝ βεβαίως να μας θυμίσουν τι προετοιμασίες έκαναν, τι συσχετισμούς διαμόρφωσαν, τι εναλλακτικές προτάσεις και σχέδια κατέστρωσαν, ώστε να πάνε έτοιμοι στο στόμα του (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ) λύκου…. 
Και μη μας πουν ότι δεν ήξεραν πόσο πολύ θα τους πιέσουν και ποσό δύσκολα θα είναι τα πράγματα…..
Τουλάχιστον να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας….

@@@@@
20/2/2015
Κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" την ονόμασαν οι επικοινωνιολόγοι, και πασχίζουν οι κυβερνώντες με κάθε τρόπο να δικαιολογήσουν αυτή την αναφορά. Συνεχείς υποχωρήσεις σε αυτή τη λογική γίνονται μονόδρομος, ενώ απέναντι στη γερμανική επιθετικότητα, καταρρέουν πολύ γρήγορα, κόκκινες γραμμές και κυρίως κάθε "αριστερή" αναφορά. Ο πήχης συνεχώς κατεβαίνει, και η προσαρμογή σε αυτά που "ζητάει" (και μόνο) ο λαός, γίνεται οδηγός.Στο τέλος "αυτό" που θα μείνει, φυσικά και θα είναι μια πιο "ανθρώπινη κυβέρνηση" που θα κάνει "ότι μπορεί", δεν θα είναι όμως η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα θέλαμε, η κυβέρνηση της ανατροπής, η κυβέρνηση που θα έκανε πράξη έστω αυτό το κουτσουρεμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της σημερινής ημέρας θα δείξει και την παραπέρα πορεία....

@@@@@
14/2/2015
Και επειδή κάποια στιγμή θα ανοίξει πάλι το θέμα για την εκλογή Προέδρου της 
Δημοκρατίας, νομίζω πως μετά και από την πρωτοφανή αντεθνική ενέργεια της Ν.Δ
να συνυπογράψει το κείμενο του Ε.Λ.Κ.  ότι "ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις 
δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή 
αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία", ΑΣΦΑΛΩΣ κάθε σκέψη για να προταθεί 
ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ.  Δ. Αβραμόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιος

 πρέπει να αποσυρθεί. 

Δεν ψέλλισε καν μια κουβέντα εναντίωσης σε αυτή την ενέργεια του Σαμαρά, 

όπως τουλάχιστον έκαναν άλλα επιφανή στελέχη της.
 Μέχρι αηδίας πιστός  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ!!
@@@@@
6/2/2015
Η μη γνώση, από την τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων τηλεθεατών, των σύνθετων οικονομικών θεμάτων που κατακλύζουν κατά μεγάλο ποσοστό καθημερινά τη θεματολόγια των δελτίων ειδήσεων, τους κάνει ευάλωτους, απέναντι σε κάθε δημοσιογραφικό μονόλογο κινδυνολογίας αναπτύσσεται από τους εγκάθετους των γερμανικών μνημονιακών συμφερόντων. Ενα τέτοιο ρόλο εκπληρώνουν καθημερινά στον ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΑ, όπου όλες σχεδόν οι "ενημερωτικές" τους εκπομπές, σπέρνουν φόβο και απογοήτευση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις, με αποτέλεσμα να "μένει" στο τέλος η πικρή γεύση ενός ανεξήγητου φόβου και ενδόμυχα η αναζήτηση εφικτών και αποδεκτών από το σύστημα "λύσεων". Η λύση στο πρόβλημα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η γνώση και μόνο η γνώση των πραγματικών δεδομένων, και προγραμματικών στοιχείων, που όσο δεν γίνονται απλά, κατανοητά, και ξεκάθαρα από την πλευρά πλέον της κυβέρνησης, θα δημιουργούν χάσμα και αμφιβολίες στο μέτωπο της λαϊκής στήριξης.
@@@@@
29/12/2014
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι «εξεπλάγη» με την τροπή των πραγμάτων και «αιφνιδιασμένος» με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ....
Αλήθεια δεν πήρε χαμπάρι τις δεκάδες αποφάσεις των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάθετα αντίθετες με μια τέτοια "συνεργασία"...
Τα δεκάδες δημόσια κείμενα των στελεχών του; ούτε αυτά τα είδε;
Ας πρόσεχε λοιπόν....
@@@@@
24/12/2014
Μέρες περίεργες, παγωμένες , όχι μόνο λόγω χειμώνα...
Ενα αδιόρατο, ψυχρό, χαμόγελο...
Αυτό του "πλασιέ" υπηρέτη του ταξικού μίσους,
κυριαρχεί αυτές τις μέρες, τις "άγιες"...
Φόβος και μίσος!!
Κηρύγματα και διακηρύξεις, δηλώσεις και προτροπές...
Μίσος και φόβος, για τον άνθρωπο, για τον Λαό,
για την δύναμη που μπορεί να έχει,
για την ανατροπή "τους" που μπορεί να φέρει.
Ο φόβος και δικός τους....
Γι' αυτά που έχουν, γι' αυτά που θα χάσουν!
@@@@
13/12/2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει σαφές ότι δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά πολιτική μέθοδο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  του "δούνε και λαβείν".
Όσοι νυν βουλευτές πέρα από τους 155 της συγκυβέρνησης, θέλουν να καταψηφίσουν τη πρόταση για πρόεδρο, για να  μην μπουν στο κάδρο των 180, καλώς να το κάνουν. Για κάποιους από αυτούς ίσως να είναι και η τελευταία πράξη πριν πέσει η αυλαία.
Αυτή της εξιλέωσης, από το πρόσφατο βρόμικο παρελθόν τους.
Αυτό δεν θα πρέπει να το παζαρέψουν ούτε να το ανταλλάξουν εκβιάζοντας και διεκδικώντας την εξασφάλιση κάποιας βουλευτικής έδρας, γιατί  είναι ακόμα πιο βρόμικο και πιο ανέντιμο από όποια στήριξη έδωσαν σε μνημονιακές πολιτικές.
Το “κέρδος” τους θα είναι ίσως ότι μπορεί έτσι να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο απώτερο μέλλον να “ξαναδοκιμάσουν” να “πολιτευτούν”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει σε καμιά περίπτωση να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δεχόμενος την όποια συνεργασία μαζί τους σαν δέλεαρ αποτροπής των 180.

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο, για τους αποστάτες που πολύ πρόσφατα  αποχώρησαν από τις γραμμές του, δοκιμάζοντας αλλιώς και άλλου την “τύχη” τους. Ήδη έχουν κριθεί πολιτικά. Δεν έχουν πάρα να προχωρήσουν στην τελευταία πράξη. Την εξιλέωσης τους.
@@@@
30/10/2014

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ “«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της κρατικοποίησης ή εθνικοποίησης των τραπεζών, αλλά να υπάρχει δημόσιος έλεγχος μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες». Χρησιμοποίησε μάλιστα και τον όρο «μετοχικός έλεγχος των τραπεζών» και άσκηση του δικαιώματος αυτού, «προκειμένου να έχουμε συμμετοχή και λόγο στη διοίκηση»
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ“Δημόσια ιδιοκτησία και σε κοινωνικό έλεγχο.” Αν οι τράπεζες είναι ιδιωτικές, οι τράπεζες είναι πάνω και οι πολίτικοι κάτω. Οι τράπεζες διευθύνουν και οι πολίτικοι είναι υπάλληλοι των τραπεζών.”
Και τώρα εγώ, ο απλός Αριστερός πολίτης τι να πιστέψω;
Ένας ακήρυκτος ιδεολογικός και πολιτικός πόλεμος χαρακωμάτων ανάμεσα στις διάφορες  τάσεις μέσα στο κόμμα;
Μια προσυνεννοημένη τακτική για να καλύπτουμε όλες τις πλευρές ;
Μια απλή λογική "ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα"; "βλέποντας και κάνοντας";
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει έντονα η αίσθηση αφερεγγυότητας και μη εμπιστοσύνης στη πολίτικη και το πρόγραμμα του Σύριζα. Κυρίως γιατί εγκαταλείπονται η αποσιωπώνται από στελέχη του κάθε ριζοσπαστικές προοδευτικές θέσεις και αποφάσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του, στο όνομα της αποδοχής και άντλησης συντηρητικών ψήφων.
Την κρίσιμη στιγμή (αν υπάρξει;) που θα χρειαστεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Αριστεράς συγκρουσιακές πολίτικες, οι οργανωμένες δυνάμεις του Σύριζα επαρκούν; Είναι γι αυτό κατάλληλα προετοιμασμένες ;;
Ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις πάντα διφορούμενες και γενικές....

@@@@
15/8/2014
Ανάμικτα τα αισθήματα της σημερινής ημέρας. Εν μέσω πολλών χαρούμενων και ελπιδοφόρων ευχών στους πολλούς σημερινούς εορτάζοντες, μια νέα ζωούλα έρχεται στο σπίτι, μετά από μια δύσκολη περιπέτεια που είχε, γεμίζοντας με χαρά τη στενάχωρη και καταθλιπτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα....


@@@@@

24-7-2014
Την ίδια σχεδόν ώρα που αποτύπωνα με τραγικό τρόπο το δράμα των παιδιών στη Γάζα,συνέβη η "βιαστική" άφιξη της δεύτερης εγγόνας μου. Στις τραγικές απώλειες της ανθρωπιάς, της ειρήνης, της ευημερίας, των αδικοχαμένων ανθρώπινων ψυχών ανα τον κόσμο, στον βωμό της επιβολής και της επιβίωσης, ο ερχομός μιας νέας ζωής, είναι το αντίδοτο που γεννά την προσδοκία και την ελπίδα. Άραγε θα υπάρξει ένας καλύτερος κόσμος για όλους...?
@@@@@
27-5-2014
Από την 25 Μάη τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο στην πολιτική κατάσταση και στους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας. Αυτό από κεκτημένη ταχύτητα οι κυβερνώντες και από "εξαρτημένη σχέση εργασίας" τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν το έχουν ακόμα χωνέψει εκουσίως η ακούσια. 
Μια ημέρα μετά την ιστορική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, σε πανελλαδική πολιτική αναμέτρηση με συμμετοχή 40 κομμάτων, κάνουν ότι μπορούν για να το ξεχάσουν, εξαφανίζοντας το θέμα από τα φύλλα τους, τα κανάλια και τα διαδικτυακά τους μέσα....
Θα τους αφήσουμε να το ξεχάσουν;

@@@@@
20-5-2014
Επειδή για πολλούς θα υπάρξει δίλημμα σχετικά με το τι "κάνω" στον δεύτερο γύρο όταν δεν συμμετέχει η "δική" μου επιλογή της πρώτης Κυριακής, στην αναμέτρηση, θα ήθελα να πω την προσωπική μου πολιτική άποψη. Κατ αρχήν αποκλείω κάθε σκέψη για αποχή άκυρο η λευκό. Θεωρώ πως πρέπει για κάθε ζήτημα να προσπαθούμε να έχουμε άποψη αφού εξετάσουμε τα πραγματικά δεδομένα κάθε φορά, και να ενεργούμε θετικά προς τις δικές μας θέσεις και επιδιώξεις. Σε μια αναμέτρηση μεταξύ δυο αντιπάλων σου, δεν λες το γνωστό "τι Παπάγος, τι Πλαστήρας" και του "γράφεις" και τους δυο. Επιλέγεις χωρίς ντροπές και ενοχές, αυτόν που είναι πιο κοντά στις δικές σου επιλογές η αυτόν που θα κάνει το λιγότερο κακό, η αυτόν που είναι νέος και ακόμα άφθαρτος, απέναντι στο γνωστό λαμόγιο που ξέρεις για χρόνια. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ίχνος κάθε χαραμάδα διαφορετικότητας και αντίθεσης μεταξύ των αντιπάλων σου προωθώντας παράλληλα τις δικές σου θέσεις.

@@@@@
3-4-14
Η δικιά μου συνταγή είναι να βλέπω τα πράγματα από ένα άλλο επίπεδο, αυτό του "ενεργού" παρατηρητή χωρίς να έχω καμιά άμεση σύνδεση με προσωπικούς μηχανισμούς άλλων και εμπλοκές σε ιδιοτελείς επιδιώξεις....Έτσι κρατάω την ισορροπία μου για να μπορώ να συμμετέχω και να προσφέρω, ανάμεσα στο επιθυμητό και στο εφικτό, στο πραγματικό και το ιδεατό. Φρόντισε να βρεις την δική σου ισορροπία....
@@@@@
14-1-2014
 Όσο ζεις μαθαίνεις ....φυσικά. Η εξουσία... (για ποιον άραγε;) είναι ένα παιχνίδι που εξωτερικεύει τα βαθύτερα και καλύτερα κρυμμένα ένστικτα του ανθρώπου που την διεκδικεί...(για ποιον άραγε;) ...
 @@@@@
17-12-13
 Όταν από κόμμα του 4% πας στο 27%, εκλέγονται βουλευτές και κάποιοι οι οποίοι προέρχονται και εκπροσωπούν ασφαλώς κάποια μεσαία στρώματα, διανόηση, κλπ, που είχαν και έχουν κάποια εισοδήματα, που τους αφήνουν περιθώρια για αποταμίευση. Το που θα αποταμιεύσουν και πως θα επενδύσουν τα χρήματα τους, είναι θέμα προσωπικής επιλογής.
Όταν γίνεσαι "δημόσιο πρόσωπο", δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αποποιηθείς της προσωπικής σου περιουσίας, όμως, ορισμένες πλευρές της ζωής σου, γίνονται καθρέπτης για την πολιτική σου ταυτότητα και πορεία, σε καθορίζουν και προσδιορίζουν πλευρές σου που ίσως είναι δύσκολο στην απλό άνθρωπο να τις ερμηνεύσει. Όταν αυτό συνδυάζεται και με ορισμένες πολιτικές σου θέσεις και προθέσεις ....

@@@@
16-10-13
Ασφαλώς τα θέματα Δημοκρατίας, ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ελευθεροτυπίας, κ.α., αφορούν όλους μας, όλους τους πολίτες, όλοι οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε απέναντι σε κάθε επίδοξο δικτατορίσκο (αποφασίζουμε και διατάσσουμε)....
Αλήθεια σε μια πόλη 120.000 ανθρώπων δεν της αξίζει να έχει εναλλακτική ενημέρωση πέρα από τα διαδικτυακά μέσα του δήμου;;
Αντί να επιζητούν και να βοηθούν ώστε να υπάρχουν τετοιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πληροφόρησης του Λαού, βάζουν εμπόδια και απαγορεύσεις όταν κρίνουν τα γραφόμενα με "προσωπικά" κομματικά η και ιδιοτελή κριτήρια.
@@@@
Διακρίνω έναν εκχυδαισμένο κομπασμό, χωρίς αριστερό ήθος και πολυ περισσότερο πολιτική σκέψη.Ο αντίπαλος βρίσκεται ολοφανερος έξω και σε περιμένει στη γωνία,και εσυ χαίρεσαι για πυρρειες εσωτερικές νίκες....που πέτυχες με τα ίδια, ίσως χειρότερα, μέτρα απο αυτά που κατηγορείς...Δεν υπάρχει παλιό και νέο εδώ, αλλα η ίδια δοκιμασμένη λογική του διαίρει και βασίλευε.Ενας λακος που πάντα σκαβεται στην αριστερά.
@@@@ 
2/7/13
  Προφανώς υπάρχει μια εικόνα, πολύ συγκεκριμένη από τη χθεσινή εμπειρία, που όμως πρέπει να την δούμε ολοκληρωμένη, στο σύνολο της επικράτειας , για να βγάλουμε γενικότερα συμπεράσματα για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει κανείς.

   @@@
Όσο για τη ΔΗΜΑΡ και την έξοδο της από τη κυβέρνηση, από αυτήν και μόνο εξαρτάται κατά πόσο θα θελήσει να εξιλεωθεί από την πρόσφατη εθελούσια προσχώρηση της στις μνημονιακές δυνάμεις, (χωρίς καν να υπάρχει ανάγκη), και να στηρίξει τον δικομματισμό. Κατά πόσο θα θελήσει να συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του αντιμνημονιακού μετώπου και στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Αυτή η στάση απέναντι στους ψηφοφόρους της, ίσως φτάνει για να την “συγχωρήσουν” διασώζοντας την στις επερχόμενες εκλογές. Η ένταξη της όμως γενικά στο αντημνημονιακό στρατόπεδο, θα είναι μια διαδικασία που πρέπει πραγματικά να την “κατακτήσουν” στη διάρκεια του χρόνου......
Ξέρεις στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να λέμε ποτέ....ειδικά στην πολιτική που είναι ένα απρόβλεπτο πεδίο μάχης, μάχη που δίνεται κάθε φορά με συμμάχους και συμμαχίες... Αρκεί κάθε φορά αυτοί που βάζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις να έχουν καθαρό που θέλουν να πάνε.....
@@@
Σιωπώ.....
Απ τον κατακλυσμό οργής που με κυριεύει
αδυνατώ να αρθρώσω λογική κουβέντα..
Μια κατάρα είμαι έτοιμος
κάθε στιγμή να ξεστομίσω!

@@@

Η ΕΡΤ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΊΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
@@@@

Αν στα "δύσκολα" ένας ηγέτης όπως είναι ο δήμαρχος αδυνατεί να καταλάβει και να προστατεύσει, την σωματική, υλική και πνευματική υπόσταση των δημοτών του, τότε αναρωτιόμαστε ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του. Ο λαός της Κοκκινιάς θέλει Δήμαρχο αντάξιο της προσφυγομάνας, αντιφασιστικής και αντιστασιακής αυτής πόλης, που να έχει το τσαγανό να πει ΟΧΙ στους νεοναζί, που είναι υποκείμενα ρατσιστικών, φασιστικών και τρομοκρατικών αντιλήψεων και πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν εχθρός του λαού και της πόλης. 

@@@
 

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων! (9/4/13)

Οι διαπιστώσεις για τα προβλήματα που είναι αυταπόδεικτα, είναι κοινές από όλους, και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς σε αυτές. Δεν πρέπει όμως να μένουμε μόνο σε αυτές.  Μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο καθαρό  στον κόσμο ότι τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν πλευρές της ζωής του, όλα έχουν την ίδια γενεσιουργό αιτία που δεν είναι άλλη από την πολιτική διακυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που αυτή εξυπηρετεί, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα του, τα μνημόνια, το ΔΝΤ, και η ΕΚΤ.  Άρα το ζητούμενο είναι πως ο λαός ενωμένος που πλήττεται από αυτές τις πολιτικές, θα τις ανατρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα.
@@@

Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.. (24/2/13)

Εν προκειμένω ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, που φέρεται υπέρ της Δραστικής Ουσίας, ενώ κατά είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Στον "αχυρώνα" βρίσκονται τα εκατομμύρια των πολιτών που δεν έχουν ασφαλώς ιατρικές γνώσεις και εξαρτάται η υγεία τους από τις εν λόγω υπηρεσίες των ιατρών και των φαρμακοποιών! Το κράτος δια του Υπουργείου Υγείας διαφυλάσσοντας το "γενικότερο συμφέρον" δηλαδή τα τροικανά συμφέροντα, επιλέγει σαφώς την πιο οικονομική λύση, προσπαθώντας να μας πείσει ότι είναι το ίδιο και "υγιεινή". Ο ιατροδικαστής του μέλλοντος ...κάποτε θα βγάλει το ...πόρισμα!!


@@@
 Σχόλια και Απόψεις..(12/2/13) 
 Μήπως είμαι λίγο καχύποπτος;;; Γιατί κάτι μου λέει, ότι ο Βρούτσης (υπουργός ανεργίας), με το "άνοιγμα" αυτή την ώρα του συνδικαλιστικού,   έδωσε "πάσα", στους Βενιζέλο και Κουβέλη, για να μπουν στο παιχνίδι της ...διακυβέρνησης, φορώντας τη φανέλα του αμυντικού ( αντιστασιακού), απέναντι στη λαίλαπα του επιθετικού Σαμαρά. Έτσι για να έχει η εξέδρα κάτι να λέει..