Δημόσια κτίρια και προσβασιμότητα... του Κώστα Παπαδόπουλου

 Διαβάζω πολλές αναρτήσεις φίλων και διαδικτυακών φίλων που "χειροκροτούν " την κίνηση του δημάρχου Τρικάλων να αποφασίσει στο Δ.Σ. της Πόλης να εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ την κατασκευή ραμπών και προσβάσιμους χώρους υγιεινής στα Δημόσια Σχολεία της Πόλης .
Αλήθεια οι αποφάσεις αυτές που έχουν παρθεί σε πολλούς δήμους είναι θέμα "πρωτοπορίας" είναι θέμα για το πόσο ευαίσθητος είναι ο Δήμαρχος κτλ;
Για να το δούμε λίγο .
Από 01/01/2020 όλοι τα δημόσια δημοτικά κτήρια πρέπει να είναι προσβάσιμα αν δεν είναι θα θεωρούνται αυθαίρετα .
Αυτό λέει ο νόμος, το ξέραμε, όπως ξέρουμε και το έχουμε ακούσει πολλές φορές, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι για να αλλάζει την εκάστοτε νομοθεσία όπως το βολεύει αλλά να την εφαρμόζει .Τι έγινε εδώ λοιπόν είδαν και αποείδαν οι δήμαρχοι ότι αυτό που περίμεναν να δοθεί παράταση δηλαδή όπως γίνεται πάντα στον χρονικό περιορισμό σε αυτό τον νόμο και "έτρεξαν" τελευταία στιγμή να πάρουν αποφάσεις να εντάξουν τα σχολεία στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
Μια χαρά μέχρι εδώ θα πει κάποιος "κάνε το σταυρό σου που βρέθηκε το πρόγραμμα και θα γίνουν έστω και αργά "
Για να δούμε λοιπόν θα τον "κάνουμε το σταυρό μας"
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Νίκαιας Γ.Ιωακειμίδης στο ΔΣ στις 13/12 /20 που πήραμε και εμείς εδώ στο δήμο μας την ίδια απόφαση ( λίγες μέρες πριν το δήμο Τρικκαίων ) το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει χρήματα πλέον , εντάξαμε λοιπόν την προσβασιμότητα των Σχολείων του Δήμου μας σε ένα πρόγραμμα που δεν ξέρουμε , μακάρι να έχουμε λάθος, αν θα υλοποιηθούν τα έργα .
Η δική μας θέση το έχουμε δηλώσει χιλιάδες φορές και με όλους τους τρόπους είναι ότι πρέπει να υπάρχει καθολική προσβασιμότητα σε όλα όχι μόνο ράμπες και χώροι υγιεινής προσβάσιμοι αλλά και προσβάσιμες εκδηλώσεις προσβάσιμο Δημοτικό Συμβούλιο και υπηρεσίες για Όλους και Όλες .
Η προσβασιμότητα δεν αφορά μόνο ανάπηρους επί αμαξιου η με κινητικές βλάβες αλλά και με τυφλότητα με Κώφωση και με οποιαδήποτε άλλη μορφή αναπηρίας η βλάβης γιατί
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ .

ΥΣ. Μια χαρά τα καταφέρνουν ορισμένοι με την επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζουν ιδίως μέσω sosial media το θέμα μας όμως είναι η καθημερινότητα και όχι η virtual reality εικόνα και αυτό το ΔΙΚΑΙΩΜΑ (κανένας δεν κάνει καμία χάρη σε κανέναν) πρέπει να το δικεδικήσουμε με κάθε τρόπο και μέσον .