Μονάδα Εφηβικής Υγείας στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη.

Πριν δύο χρόνια η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη είχε κάνει αίτημα προς τη Β ΔΥΠΕ για τη δημιουργία μονάδας εφηβικής ιατρικής στη Νίκαια. Η διοικήτρια κ. Ιορδανίδου απάντησε θετικά στο αίτημά μας. Το πρόβλημα που είχαμε ήταν ο χώρος. Με τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Νίκαιας επαναφέραμε το αίτημα. Η συνεργασία: της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, της διοικήτριας της Β ΔΥΠΕ κ. Ιορδανίδου, του υποδιοικητή της Β ΔΥΠΕ κ. Αντύπα, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νίκαιας κ. Σολωμού, έφερε αποτέλεσμα. Την Πέμπτη 2/8 μετά από συνάντηση όλων των φορέων αποφασίστηκε να υλοποιηθεί η Μονάδα Εφηβικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας. Να σημειώσουμε ότι τέτοιες μονάδες έχει μόνο το "Παίδων" και το Τζάνειο.
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) απευθύνεται σε εφήβους 11-18 ετών και παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν το φάσμα των αναγκών της ηλικίας αυτής. Βασικές αιτίες προσέλευσης είναι θέματα ανάπτυξης, ενδοκρινολογικά, παχυσαρκία, διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία), γυναικολογικά, ψυχοκοινωνικά, μαθησιακές δυσκολίες, σχολική φοβία, οικογενειακή δυσλειτουργία, αντισύλληψη-σεξουαλική αγωγή, επαγγελματικός προσανατολισμός, εμβολιασμοί κ.α. 
Η M.E.Y. αποτελεί δομή-πρότυπο για την οργάνωση υπηρεσιών υγείας που αφορούν την εφηβική ηλικία.
Κάναμε την αρχή και πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα βάζουμε και τις ανάλογες ειδικότητες. Με τη δημιουργία και αυτής της μονάδας το Κέντρο Υγείας Νίκαιας καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα παιδιά μας. 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τη 
Β ΔΥΠΕ και τον διευθυντή με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νίκαιας.
Επίσης με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Λαγουμτζη είμαστε σε συνεχείς συσκέψεις για τη δημιουργία ενός κέντρου με μαθησιακές δυσκολίες. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες (στο πλαίσιο και στις ειδικότητες) αλλά επειδή το πιστεύουν αρκετοί φορείς πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε.
Για όλα τα παραπάνω ήδη ετοιμάζουμε με τη δημοτική αρχή ένα πλάνο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων.