Μεγάλο αντιφασιστικό -αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη. Το ψήφισμα του Δ.Σ. Νίκαιας-ΡέντηΨήφισμα που καταδικάζει την επίθεση της Χρυσής Αυγής στη Φαβέλα, ζητά να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της εγκληματικής συμμορίας στον Πειραιά ψηφίστηκε εχτές (26/2), ομόφωνα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη. Το Ψήφισμα είχαν καταθέσει οι δημοτικές κινήσεις "Κόντρα στο Ρεύμα" και "Ανταρσία στην Κοκκινιά". 

Ακολουθεί το ψήφισμα:

"Καταδικάζουμε την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά, που έγινε το βράδυ της Κυριακής 25/2. Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια και πυρσούς, εισέβαλαν στο χώρο και τραυμάτισαν στο κεφάλι την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και άλλα τέσσερα άτομα.
Θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση είναι μία ακόμα κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το νόμιμο κόμμα. Η ίδια διαπίστωση επιβεβαιώνεται καθημερινά με την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Ως Δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο της Χρυσής Αυγής στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.
Απαιτούμε την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.
Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση, εκδήλωση, δράση του μαζικού κινήματος με στόχο να μην επιτρέψουμε τη δράση των ταγμάτων εφόδου στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. 

Στηρίζουμε το μεγάλο αντιφασιστικό -αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις του πλανήτη, το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ."