Δωρεάν γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας.
Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο fb του Γιώργου Λουίζου από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, θίγει ένα επίκαιρο και σοβαρό θέμα λειτουργίας στα δημοτικά σχολεία που έχουν επιλεγεί για  δωρεάν γεύματα.
Γράφει λοιπόν ο φίλος Γιώργος.

"Δωρεάν γεύματα στα σχολεία.
Το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να μοιράσει γεύματα στα σχολεία. Στη Νίκαια έχουν επιλέξει 11 σχολεία δημοτικά (3000 παιδιά). Στο Ρέντη όλα τα δημοτικά. Μέχρι εδώ όλα καλά και μπράβο. Πάμε τώρα στην υλοποίηση για να δείτε τη προχειρότητα και την επικίνδυνη ανικανότητα τους.
1.Σε 6 μήνες έχουν βγάλει 4 διαφορετικές αποφάσεις υλοποίησης.
2.Ποιος θα παραλάβει τα φαγητά 11 με 12.45 που λέει η απόφαση;
3.Τα παιδιά θα τρώνε στις τάξεις που ενδεχομένως είχαν πριν μάθημα;
4.Ποιος θα σερβίρει το φαγητό;
5.Σε ποιες συνθήκες υγιεινής θα τρώνε τα παιδιά μας;
6.Ποιος θα κάνει τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο;
7.Ποιος θα καθαρίζει μετά όταν στα περισσότερα σχολεία έχουμε καθαρίστριες με τετράμηνες συμβάσεις;
8.Πέστε μου στο καλύτερο εστιατόριο αν είχε κάθε μέρα 400 πελάτες (10o δημοτικό) θα τα έβγαζε πέρα; 


Τέλος ακούστε και το καλύτερο.
Ποιος μας λέει το υπουργείο ότι θα κάνει τα παραπάνω;
 Μα φυσικά οι δάσκαλοι (τρεις τον αριθμό ). Δηλαδή οι δάσκαλοι που τρέχουν να καλύψουν ώρες θα περιμένουν από τις 11 έως 13.00 να παραλάβουν το φαγητό, να κάνουν ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο, να σερβίρουν και να καθαρίσουν στο τέλος.
Ακούστε τώρα τη πρόταση των δασκάλων που σε περίοδο κρίσης είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν που με μια πρόταση τους λύνουν όλα τα παραπάνω.
Μία η ώρα να παραλαμβάνουν το γεύμα να το δίνουν στους μαθητές στο σχόλασμα να το παίρνουν σπίτι τους και οι μαθητές του ολοήμερου να σιτίζονται κανονικά στο σχολείο. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους στο αγώνα τους. Μη ξεχάσω να αναφέρω ότι η διεκδίκηση για τραπεζοκόμους και μόνιμες καθαρίστριες συνεχίζεται. 

ΑΚΟΎΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ;"