"Στους δρόμους του ρεμπέτικου". Εκδήλωση μνήμης από το "Κόντρα στο Ρεύμα".Σεπτέμβρης 2017. 95 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και 73 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς.
Χαρακτηριστικές ιστορικές στιγμές για την Νίκαια της προσφυγιάς, των πατριωτικών, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, γι' αυτό και θα πρέπει να μένουν στις μνήμες μας ζωντανές. Παράλληλα στις 27 Σεπτέμβρη, είναι η μέρα της επετείου της ίδρυσης του ΕΑΜ, η κορυφαία συσπείρωση του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική προκοπή. 
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "Κόντρα στο Ρεύμα" την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη  με   την εκδήλωση, "στους δρόμους του ρεμπέτικου" θέλει να τιμήσει τα παραπάνω,  Διοργανώνει ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο, μια ιστορική αναδρομή στη λαϊκή μας μουσική, έτσι όπως εκφράστηκε από το ρεμπέτικο τραγούδι, το είδος τραγουδιού που αποτέλεσε το όχημα για την κοινή πολιτιστική έκφραση του προσφυγικού και του γηγενούς πληθυσμού της νεότερης Ελλάδας. 

Αφήγηση-κείμενα : Γιώργος Αλεξάτος 
Συντονισμός-παρουσίαση : Γιώργος Λουίζος

ΟΡΧΗΣΤΡΑ :
"Οἱ ἐκ Πειραιῶς ἢ ἡ Νέα Τετράς" αποτελείται από τους Γιώργο Κριωνά (μπαγλαμά, φωνή), Δημήτρη Φιλιππόπουλο (κιθάρα, ούτι, φωνή), Σταύρο Μαξούρη (μπουζούκι, τζούρα, φωνή) και Ηλία Σπαθή ή Φιλόδημο (μπουζούκι).

Φιλική συμμετοχή:
Άννα Καραγεωργιάδου: φωνή, ακορντεόν - Γρηγόρης Λάγγας: βιολί - Άννα Μαρία Λουίζου: φωνή, κιθάρα - Δημήτρης Σαχσανίδης: κρουστά - Μαρία Νταβέλη: φωνή.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ" 
παίζουν:Παπαδόπουλος Κώστας -Πατέλης Τάκης -Πατρικίου Εύα-Σπανάκου Πόπη -Ψωμά Μαρία -Τζουβελέκης Δημήτρης .
Κείμενα -σκηνοθεσία : Γωγώ Μπεναρδή 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ