ΚΙΝΗΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» - Ξεκάθαρες καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ.


Στη Ελλάδα της παρακμής, των μνημονίων και της κυβερνητικής υποταγής στην ευρωπαϊκή μέγκενη, τέτοια συμβάντα θεωρούνται "παράπλευρες απώλειες" και η μόνη αντίδραση των κυβερνητικών υπεύθυνων, είναι να μπορέσουν να καλύψουν πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα. Κανένα καμπανάκι συναγερμού, καμία ανησυχία, καμία ενοχή, καμία ευθύνη, κανένας φόβος!
Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη  στα κυβερνητικά όργανα. Μόνο η λαϊκή αντίδραση και παρέμβαση μπορεί να δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, και αυτή πρέπει να είναι η προσπάθεια όλων μας.

Σε ξεκάθαρες και φοβερές  καταγγελίες  προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την καταστροφή του Σαρωνικού, που αποδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης  και την ασυδοσία του  ιδιωτικού κεφαλαίου που νοιάζεται μόνο για το κέρδος του.

"Υπερήλικο ανασφαλές και επικίνδυνο το Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ- Τραγική καθυστέρηση και πρωτοφανής ανεπάρκεια των κρατικών αρχών στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό.
Το πλοίο ήταν φορτωμένο και έπρεπε σε αυτό να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του πληρώματος, αντίθετα έλειπαν 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος!!
...το πλοίο ήταν κατασκευής του 1972 χωρητικότητας 3205 τόνων. Υπερήλικο το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ενώ σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!!!" 

"Η ασυδοσία των εφοπλιστών και μέσα από ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς ελέγχους διασφαλίζουν τη χρησιμοποίηση πλοίων που αποτελούν κινητές οικολογικές βόμβες έτοιμες σε κάθε στιγμή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή!!!"

"Η ανικανότητα, η ανεπάρκεια σχεδιασμού – οργάνωσης των μέσων για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και κατ’ επέκταση της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε στην Σαλαμίνα αλλά και σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του Πειραιά."

αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.