Συνάντηση Κίνηματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α (Αλληλεγγύη-Ανυπακοή-Ανατροπή) με την Διοίκηση της ΔΕΗ.Σε κλίμα σύμπνοιας και δημιουργίας προϋποθέσεων εξεύρεσης λύσης για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις οφειλές προς τη ΔΕΗ και βυθίζονται στο σκοτάδι και σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, πραγματοποιήθηκε και τελείωσε πριν λίγο η συνάντηση του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α με τη διοίκηση της ΔΕΗ στο κτίριο της Χαλκοκονδύλη.
Στη συνάντηση από πλευράς ΔΕΗ παρευρέθηκαν η ιδιαιτέρα του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ, ο διευθυντής εμπορίας, ο διευθυντής επικοινωνίας, ο επικεφαλής την νομικής ομάδας και η βοηθός διευθύντρια πωλήσεων.
Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες και ήταν απόλυτα δημιουργική. 
Καταθέσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τα θέματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν να βυθίζουν στο σκοτάδι, αλλά και τον φόβο και την ανασφάλεια τους πολίτες με βασικότερα:
1.KANENA ΛΑΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ 
2.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 
3.ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 
4.ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΔΕΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Πήραμε διαβεβαιώσεις ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ σε τράπεζες και ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε καμία κατάσχεση λόγω οφειλών.
Για το θέμα των εισπρακτικών εταιριών καταθέσαμε στοιχεία ότι κάνουν ‘’υπέρβαση καθήκοντος’’ απειλώντας και εκβιάζοντας τους οφειλέτες και μας υποσχέθηκαν ότι θα ενημερώσουν τις εταιρίες (τους διευκρινίσαμε ότι λειτουργούν σαν μπράβοι και απειλούν) να αλλάξουν συμπεριφορά (εμείς ζητήσαμε κατάργησή τους).
Για το θέμα της πώλησης της επιχείρησης που είναι πιο σύνθετο, είχαμε διαφορετική αντίληψη αφού πιστεύουμε ότι σκόπιμα απαξιώνεται η επιχείρηση προκειμένου να ξεπουληθεί.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης, είναι ότι βάλαμε τις βάσεις να ανασυσταθεί η ομάδα επικοινωνίας της ΔΕΗ με το κίνημά μας όπως ακριβώς λειτουργούσε από το 2012 μέχρι τις αρχές του 2015 προκειμένου να τους επισημαίνουμε περιπτώσεις νοικοκυριών που βρίσκονται στο περιθώριο και για διάφορους λόγους είναι εκτός ΚΟΤ και μένουν χωρίς ρεύμα, για να υπάρχει άμεση παρέμβαση και ‘’επανόρθωση της αστοχίας’’.