Επιτέλους, δίκτυο οπτικών ινών στη Νίκαια-Ρεντη το καλοκαίρι.


Την ανάγκη των νέων ανθρώπων και των επιχειρηματιών για την ανάπτυξη γρήγορου και τεχνολογικά εξελιγμένου δικτύου επικοινωνιών στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη εκφράζει η έναρξη των έργων για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου επικοινωνιών του δήμου, αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη έως και το καλοκαίρι στη Νίκαια και στο Ρέντη θα έχει ολοκληρωθεί κατά 80% η εγκατάσταση του νέου δικτύου οπτικών ινών του δήμου.

Πρόκειται για ένα αίτημα καθ’ όλα δίκαιο και αναγκαίο, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας μέχρι σήμερα, διαθέτει το πιο αργό και μάλλον το πιο ακριβό internet στην Ευρώπη.

«Το επόμενο διάστημα, οι περισσότερες γειτονιές θα δουν να προχωράνε τα έργα στους δρόμους, που θέλουμε να γίνουν γρήγορα και με τη μικρότερη όχληση για τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς.

Τα δίκτυα νέας γενιάς θα εκτοξεύσουν τις ταχύτητες του internet στα 100Mbps, ενώ προβλέπεται και η αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, σε όλες τις γειτονιές, σε κάθε σπίτι. Ταυτόχρονα, οι βλάβες θα μειωθούν στο ελάχιστο, άρα και τα σκαψίματα στους δρόμους για την αποκατάστασή τους.

Στις συζητήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα με τις εταιρείες – παρόχους, διασφαλίσαμε δωρεάν wifi για όλους, σε όλες τις μεγάλες πλατείες της πόλης.

Οι νέες σύγχρονες υποδομές θα επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις e-υπηρεσίες του Δήμου, του Δημοσίου, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, τη διασύνδεση των επιχειρήσεων και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας ζωής», δήλωσε σχετικά ο κ. Ιωακειμίδης.

ΑΠΟ aftodioikisi.gr